Hertogstraat
Brussel, Capital Region of Brussels 1000

Het is een onthutsende ervaring als u ontdekt dat uw zoon of dochter drugs gebruikt. Als ouder maakt u zich terecht zorgen over het alcohol- en drugmisbruik van uw kind en de problemen die hiermee gepaard gaan: moeilijkheden op school, op het werk, afspraken die niet nagekomen worden, financiële en juridische problemen, in sommige gevallen afhankelijkheid.

Onzeker en machteloos vraagt u zich af wat u kan doen. Hoe kan u uw zoon of dochter helpen? Hoe gaat dit aflopen? De meeste ouders worstelen met onuitgesproken gevoelens en zoeken bij zichzelf wat er is misgelopen.

Deze studiedag richt zich tot ouders van druggebruikende kinderen en wil op de eerste plaats de noden van ouders op de voorgrond brengen. We bieden geen kant-en-klare oplossingen. Vanuit diverse standpunten geeft deze studiedag wel aanknopingspunten om met het druggebruik van uw zoon of dochter om te gaan. Zich informeren, ideëen over een andere aanpak oppikken, praten met lotgenoten, naar buiten komen met uw vragen,... kunnen een hulp en steun betekenen voor uzelf en uw gezin.

VOOR WIE
Ouders van druggebruikende kinderen, begeleiders van ouders en oudergroepen, zelfhulpgroepen voor ouders van druggebruikende kinderen, preventiewerkers alcohol en drugs die zich richten naar ouders, hulpverleners die ouders met druggebruikende kinderen begeleiden.

WANNEER
Zaterdag 11 oktober 2008, van 10.00 u tot 13.00 u
(onthaal vanaf 9.15u)

WAAR
Vlaams-Parlementsgebouw, De Schelp
Hertogstraat 1000 Brussel

Inschrijven kan tot 26 september. Het inschrijvingsformulier vindt u op de website.

Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met VAGGA.

Official Website: http://www.druglijn.be

Added by Kim Huygens on July 16, 2008

Interested 1