Korftlaan
Delft, Zuid-Holland

Delft, 24 juli 2006 - Hooggehakte theaterschoentjes wandelen ook dit jaar door de Delftse polders. Na het succesdebuut van vorig jaar vindt het gratis toegankelijke Zoethout Festival opnieuw plaats in recreatiegebied Delftse Hout. Een weerzien met straattheater, acrobatiek, muziek, fotografie en animatie. En wel op prikkelende wijze gecombineerd met varkens, geiten en koeienvlaaien.
Ongedwongenheid is het woord dat het beste past bij dit straattheaterfestival. Passerende fietsers, stevig doorstappende wandelaars en blote badgasten genieten een middag lang van spontaan straattheater. De acts worden aangeboden door de lokale horecaondernemers als dank voor de goede klandizie het afgelopen seizoen.
onverwachte combinaties
Bedenker en theatervormgever Sindy Stalman is trots op het succes van het Zoethout Festival. “We hebben in het eerste jaar vele positieve reacties ontvangen. Ik word nu nog gecomplimenteerd over de indrukwekkende 17e-eeuwse dames en heren die door het weiland schreden. Het is de verrassing en de onverwachte combinaties die het festival tot een succes maken. Want waar maak je mee dat straattheaterartiesten tussen de varkens spelen?”
extraatje voor klanten
Als artistiek leider neemt Stalman ook dit jaar de invulling van het programma voor haar rekening. Samen met zakelijk leider Tim van Dijk heeft zij een belangrijk doel voor ogen: “Wij proberen een festival te organiseren dat nauwelijks leunt op subsidies. Wij zijn de gemeente Delft dankbaar voor haar bijdrage, maar laten het merendeel van de kosten dragen door de ondernemers. In ruil ontvangen zij hoogwaardige theateracts op hun eigen terrein. Een extraatje voor bestaande klanten én tegelijkertijd een trekker voor nieuwe klanten.”
schoonheid van Delft
Eigenbelang speelt bij Stalman ook een rol: “Ik heb ontzettend veel plezier in het samenstellen van een artistiek gezien hoogwaardig festival. En als ik dat ook nog eens kan combineren met de schoonheid van de natuur van Delft, dan gaat de energie meteen stromen. Ik draag hiermee bij aan de cultuur van de stad waar ik geboren ben en waarop ik trots ben te wonen.”

Official Website: http://www.zoethoutfestival.nl

Added by alper on August 19, 2006

Interested 1