Stationsplein 5a
Roosendaal, Noord-Brabant 4702 VX

Update: Met dank aan onze sponsoren is de lunch voor iedereen die zich aanmeld helemaal gratis!

In navolging van het success van PHP TestFest organiseren phpGG en phpBelgium opnieuw een event voor en door PHPers. Dit keer staat het welbekende en flexibele Zend Framework (ZF) centraal!

BUGS!?
Heb je dat ook wel eens? Dat je gebruik maakt van een (on)bekend open-source programma, en je loopt tegen een probleem aan waarbij een specifieke configuratie toch niet zo optimaal werkt als de userguide of comments weergeven? Je bent in dit geval een bug in de software tegengekomen, waar anderen ook tegen aan kunnen lopen. Nu moet dit nog worden opgelost!

Zo heeft elk softwarepakket een tal van bugs die zo snel mogelijk opgelost dienen te worden voor een volgende release, of door middel van het uitbrengen van een patch. Zou het niet fijn zijn als het proces van bugs oplossen sneller gaat, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van de door jouw gekozen software?

Daar komt de PHP bughuntday van phpGG en phpBelgium om de hoek kijken!

Waarom organiseren wij een PHP bughuntday?
Iets dat zeer kenmerkend is voor PHP, en voor ons:

* de community die er achter staat;
* de gedrevenheid om samen te werken aan betere code;
* het is open-source.

De bughunting day is een voorbeeld van één van onze initiatieven waar deze kenmerken centraal staan. Op dit soort dagen fixen we bekende bugs in verschillende open-source softwarepakketten. Per PHP bughuntday wordt één framework gepakt. Grote kans dus dat jouw favoriete framework ook aan de beurt komt in één van de volgende PHP bughuntdays! Houd phpGG of PHPBelgium in de gaten hiervoor!

Wat houdt de ZF bughunting day in?
Bugs in ZF is waar we op gaan hunten. Jij draagt rechtstreeks bij aan het ZF door ingediende bugs op te lossen. Deze onopgeloste bugs zijn fouten waar gebruikers van het ZF tegen aan zijn gelopen.

Deze, en elke volgende, PHP bughuntday is zeer leerzaam voor zowel PHP experts als beginners, omdat je naar bestaande code zult kijken en naar oplossingen zoekt om de verschillende bugs op te lossen. Dus, doe er je voordeel mee tijdens deze PHP bughuntday en de anderen die nog komen gaan!

Kortom, ben jij iemand die graag bijdraagt aan het verbeteren van open-source software, wees er dan ook bij! Neem een laptop mee en een goed humeur, cause we are going to hunt ZF bugs ;)

Wil je komen?
Meld je dan even aan via upcoming.org of stuur even een mailtje naar ons. We hopen je daar te zien! Let op: De PHP bughuntday is voor zowel leden als niet leden vrij toegankelijk!

Waar en wanneer is het?
Bughunting day vindt plaats a.s. 8 November 2008 om 11:00h tot en met 17:00h in Hotel de Goderie in Roosendaal*.

Lunch is gratis voor iedereen die zich van te voren aanmeld!. Er kan gebruik gemaakt worden van de cafetaria op het Station tegenover. Neem je eigen laptop mee!

Official Website: http://www.bughuntday.org/

Added by skoop on October 15, 2008