Perkovčeva 2
Zagreb, Grad Zagreb 10000

Web kao računalo

Što je moguće u svijetu nakon Weba 2.0? Inovacije se nastavljaju zapanjujućom brzinom, a ovo predavanje će prikazati neke od provokativnih smjerova u kojima se kreću Web servisi. Bit će prikazan pregled Amazonovih Web servisa, uključujući viziju što znači reorganizirati računalstvo kao skup Web servisa poput spremanja podataka “u oblaku”, virtualizirane servere prema potrebi, te bazu podataka kao Web servis, kao i kako postaviti vlastiti virtualni poslužitelj. No prije svega biti će to prilika da se povede razgovor o inovacijama i poduzetničkim alatima novog doba.

Amazon je proveo deset godina razvijajući vrhunsku tehnologiju i platformu koja pogoni Amazonove Web servise i svakodnevno ih isporučuje milijunima korisnika. Većina ljudi na spomen riječi “Amazon” pomišljaju na Web-knjižaru — no developerima je uzbudljivo kad otkriju da postoji čitava jedna odvojena grana tvrtke, poznata kao Amazon Web Services ili AWS. Korištenjem AWS-a moguće je stvoriti aplikacije koje koriste istu stabilnu, skalabilnu i pouzdanu tehnologiju koja pogoni Amazonovu maloprodaju. AWS je do sad pokrenuo deset servisa s otvorenim API-jem, rezultirajući u preko 330.000 developera koji su se registrirali na Amazonovom siteu kako bi stvarali aplikacije na temelju tih servisa.

Mike Culver je Amazonov evangelist za AWS platformu. S preko petnaest godina iskustva u vođenju tehnoloških odjela u tvrtkama kao što je primjerice Microsoft te desetogodišnjem iskustvu u vođenju IT organizacije, Culver se 2006. godine priključuje Developer Relations grupi Amazon Web Services u Amazonu. Dužnost mu je i želja pomoći programerima te web poduzetnicima iskoristiti novi val tehnologija koje mijenjaju način na koji razmišljamo o računalnim aplikacijama te IT poslovanju.

Official Website: http://ini.hr/38/amazon-web-services-u-zagrebu

Added by BerislavLopac on March 13, 2008