Elfde Liniestraat 24
Hasselt, Limburg 3500

Nieuwe uitdagingen voor de virtuele bibliotheek

De digitale bibliotheek kennen we al, maar blijkbaar is het meer dan het opzetten van een website, een online catalogus en een portaaltje voor elektronische bronnen. Van Web 2.0 heb je ondertussen ook al wel gehoord. Als je wil kan je elke dag een nieuwe leuk sociaal en digitaal hebbedingetje verzinnen voor je bibliotheek. Maar wat betekent het allemaal en is het wel allemaal even nuttig? Deze studiedag probeert hierop een antwoord te bieden. RSS, Instant Messaging, Blogs, Wikis, Facebook, Linkedin, Social Bookmarking, Opac 2.0, Library 2.0, del.icio.us, librarything, library toolbars, tag clouds, ....kunnen we nog volgen?
En het wordt je allemaal in je schoot geworpen net nu je zo tevreden was met je eerste openurl link resolver en een institutional repository.

De studiedag richt zich naar bibliotheekmedewerkers op alle niveaus. Technici die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, bibliothecarissen die de relevantie moeten inschatten en elke bibliotheekmedewerker die het hoofd boven water moet houden bij deze schijnbaar eindeloze drang naar vernieuwing. Blijf je bij dit alles toch nog op je honger zitten, dan slaan we nog wat e-books rond je oren.

Verslag: http://biebmiepleen.web-log.nl/weblog/2008/07/sociaal-en-digi.html

Official Website: http://www.vvbad.be/node/3644

Added by BiebmiepLeen on April 24, 2008