Oostelijke Handelskade 44
Amsterdam, Noord-Holland

Vrouwenspecial KHL

georganiseerd door Dalal Marouf en Marijn Wijnands

Wie: Selma Peelen - Dalâl Marouf - Kim Berkhout

Waar: Het Koffiehuis te Amsterdam www.khl.nl (ga voor de route naar de website)

Wanneer: zondagavond 12 november

Tijd: 21.00 Selma Peelen www.selmamusic.nl

Selma´s hoge en heldere stem kan misleidend werken. Even bevind je je op de groene vlakten van Ierland. Echter, niets is wat het lijkt. Verlangen, onrust, woede en frustratie zijn de basisingrediënten van Selma´s muziek. Muzikale invloeden lopen van fenomenen als PJ Harvey en Ani DiFranco tot de wat onbekendere Scandinavische songwriters Ane Brun en The Tiny. Daarnaast geldt Oosterse muziek voor Selma als een grote inspiratiebron.

Tijd: 21.50 Dalâl Marouf www.dalalmarouf.nl

In oktober 1996 won ze de Amsterdamse guitarbattle. Toch ziet Dalâl Marouf, dochter van een Algerijnse vader en Nederlandse moeder, zichzelf niet in de eerste plaats als gitariste. "Ik schrijf al vanaf mijn vijftiende nummers en dat is nog steeds het belangrijkste voor me," vertelt ze. "Het begon met brave liedjes met de gitaar, maar inmiddels kun je mijn muziek het beste omschrijven als heftige akoestipop met rock-, funk- en Afrikaanse invloeden, maar ook rustige ballads staan op mijn repertoire”

Tijd: 22.40 Kim Berkhout www.kimberkhout.com

Zo grillig als ze zelf is, zo grillig is de muziek die ze maakt. Donkere pianopop met scherpe randjes en melodieuze eigenzinnigheid...

Added by bananeman on November 9, 2006

Interested 1