Boompjeskade 15
Rotterdam, Zuid-Holland

In tegenstelling wat er eerder werd gepubliceerd, wordt de Rotterdamse Inport Zeilrace gehouden op zaterdag 10 juni in plaats van zondag 11 juni. Het programma in Rotterdam kent de volgende hoogtepunten:

Dinsdag 6 juni: aankomst deelnemende boten in Rotterdam
Dinsdag 6 juni tot 9 juni: verschillende wedstrijden
Vrijdag 9 juni: Official Welcome Party in de Cruise Terminal

Zaterdag 10 juni: Inport Zeilrace voor de kust van Hoek van Holland.

De wedstrijd telt mee voor het eindklassement van de Volvo Ocean Race. De race begint om 12.00 uur en speelt zich af tussen twee boeien op drie mijl afstand van elkaar. De finish van de Inport race is in de Veerhaven (17.00 uur) waar ook de prijzen worden uitgereikt.

Zaterdag 10 juni 's avonds: The Official Rotterdam Stopover Volvo Ocean Race Party in de Cruise Terminal. U heeft hier prachtig uitzicht op de botenshow die voor het gebouw plaatsvindt op de Nieuwe Maas (22.00 ? 23.15 uur).

DJ Tiesto geeft die avond een gratis openluchtconcert in het kader van de Volvo Ocean Race. Zijn concert 'Nature Challenge' is een multimediaal spektakel met vuurwerk, laser en videoprojectie op de omliggende kantoorgebouwen. Dit gebeurt op een ponton in de Maas voor de Veerhaven, ter hoogte van de Cruiseterminal. Het concert is geinspireerd door de etappes die de schepen van de Volvo Ocean Race afleggen. Van Vigo naar Kaapstad, Melbourne, Wellington, Rio, Baltimore, New York, Portsmouth en via Rotterdam naar de finish in Gotenborg. Het evenement duurt van 22.00 tot en met 23.00 uur.

Zondag 11 juni tot en met woensdag 14 juni: verschillende zeilwedstrijden.
Donderdag 15 juni: Start 9e etappe van de Volvo Ocean Race, tussen 12.00 en 13.00 uur vertrekken de boten uit de Veerhaven.

Official Website: http://www.volvooceanrace.org/

Added by Miek37 on May 8, 2006