Breestraat 66
Leiden, Zuid-Holland 2311C

Kosten: ?8,50

Voicst begint als een schoolbandje in 1996. Ze spelen overal waar ze maar kunnen, maar onderling loopt het niet echt lekker en de groep valt uit elkaar. Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een aantal jaren verrijst de band in 2000. Voicst staan in no-time weer in de schijnwerpers. Ze brengen een demo uit, die lovende kritieken ontvangt en nemen een split-single op met de Belgische Band Buffoon.
In 2003 verscheen de ep ?Eat The Evidence?. In juni 2004 begon de groep met de opnamen voor het debuut ?11-11? in New York in de studio van Smashing Pumpkins gitarist James Iha, met Girls Against Boys bassist Eli Janney als producer. Eli Janney zat eerder in de producersstoel bij bands als Secret Machines, Auf der Mauer en Jesse Mailin.
Een Heineken-woordvoerster bevestigt in juli dat Voicst met Whatever You Want From Life de muziek levert voor een reclamespot van het drankmerk die vanaf oktober in meerdere landen op de televisie verschijnt. In september staat Voicst op het hoofdpodium tijdens het Italiaanse popfestival Rock In Idro, later in de maand gevolgd met een optreden op Popkomm in Berlijn en een korte Amerikaanse tournee waaronder CMJ te New York. Het album 11-11 wint de 3voor12 Award, de prijs van VPRO's website 3voor12 voor het beste Nederlandse album van de afgelopen twaalf maanden. 11-11 wordt in Amerika opnieuw gemixt door Victor van Vugt (Nick Cave, PJ Harvey, Beth Orton, Athlete, Claw Boys Claw) en opnieuw gemasterd door Fred Kevorkian (The White Stripes, Iggy Pop, Ryan Adams). De Amerikaanse versie van de plaat staat gepland voor het voorjaar van 2006.
Voicst bestaat uit zanger/gitarist Tjeerd, bassist Sven en drummer Joppe.

Added by Herman on December 30, 2005

Interested 1