Wibautstraat 131
Amsterdam, Noord-Holland 1091 GL

Met de toenemende alomtegenwoordigheid van het internet en de grote verspreiding van mobiele media zal de stad in de toekomst een nieuwe dimensie ontsluiten. De digitale burger van de toekomst heeft nieuwe gedragingen en nog onbekende verwachtingen van de openbare ruimte en gebouwen.

Visible Cities nodigt maandelijks sprekers uit – academici, architecten, beleidsmakers – om te praten over de verregaande gevolgen van netwerken en nieuwe media op de stad en haar gebruikers. Augmented Reality, Senseable Architecture en Ubiquitous Computing zijn poëtische termen die het begrippenkader van de stadsplanning zullen binnentreden.

In samenwerking met VURB (http://vurb.eu), een in Amsterdam gevestigd Europees onderzoeksorgaan, zal De Verdieping bijdragen aan de publieke discussie over deze actuele ontwikkelingen.

--

In deze nuleditie een presentatie van Don Hopkins over zijn 'city-building sim game' Micropolis. Verder ontwerpers en wetenschappers over de ontwikkelingen in hun praktijk, waarna het gesprek zich rond de tafel en met het publiek in woord en beeld zal voortzetten.

Official Website: http://www.facebook.com/event.php?eid=188558907275

Added by kaeru on November 30, 2009