Mekelweg 5
Delft, Zuid-Holland

Vermeerlezing De Eilandbaron
De Vermeerlezing vindt plaats op donderdag 15 juni 2006 in de Aula van de TU Delft. De lezing begint om 20.00 uur. Bij de Vermeerlezing wordt het resultaat van de masterclass gepresenteerd.
Na afloop nodigt de TU Delft alle aanwezigen uit voor een drankje en een hapje.

Tijs Goldschmidt
Tijs Goldschmidt (1953) is evolutiebioloog en schrijver van onder meer Darwins Hofvijver (genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 1995) en de essaybundel Oversprongen (in 2001 bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs). Goldschmidt hield in 2003 de eerste Stephen Jay Gould lezing getiteld De andere linkerkant/ Links en rechts in de evolutie. Een jaar later maakte Goldschmidt in De Hallen in Haarlem de tentoonstelling Wegkijken, een persoonlijke keuze over schaamte uit de collectie van het Spaarnestad Fotoarchief. Wegkijken is ook als boek verschenen.
Tijs Goldschmidt begint zijn collegeperiode met een openbaar college, getiteld Het Moerasmuseum. Vervolgens geeft hij voor studenten van de TU Delft een masterclass bestaande uit zes bijeenkomsten en een excursie naar Insel Hombroich. Tijs Goldschmidt sluit zijn gastschrijverschap af met de Vermeerlezing, getiteld De Eilandbaron.

Jaarlijks wordt een schrijver uitgenodigd om gedurende een periode van twee maanden het gastschrijverschap aan de TU Delft te vervullen. De TU Delft organiseert het gastschrijverschap in samenwerking met de K.L. Poll-stichting voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap (OKW) en Studium Generale van de TU Delft.

Official Website: http://www.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=0d085edf-8dbd-4907-a413-f4353b51fb4a&lang=nl

Added by alper on April 18, 2006

Interested 1