Keizersgracht 102
Amsterdam, Noord-Holland 1015

Nieuw leiderschap 2006

Veranderen of koesteren
Woensdag 27 september 2006, 19.30 uur

Moet Europa veranderen om de snelle ontwikkelingen in de rest van de wereld te kunnen bijbenen? Of moeten de Europeanen de sociale markteconomie, waarin solidariteit en sociale cohesie centraal staat, juist koesteren? Daarover gaan de gesprekken op woensdag 27 september met Paul de Beer, bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam, en Grace Boldewijn, managing director BoCari Engineering en columnist.
Interviews: Fred Bakker, ex-hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad.
Discussie met de zaal: Harry Starren, directeur de Baak Management Centrum VNO-NCW.

Europa dreigt economisch achterop te raken. De economische groei in de VS ligt al meer dan tien jaar aanzienlijk hoger dan hier. En China en India zijn van slapende reuzen aanstormende grootmachten geworden. Als er niets gebeurt, te traag acties worden genomen, verwordt het oude continent tot een groot openluchtmuseum, zo luidt de waarschuwing van bezorgde ondernemers.

In de politieke retoriek klinkt de noodzaak van snelle, structurele aanpassingen door. Maar volgens veel ondernemers voegen de politici niet de daad bij het woord. Hun kritiek komt er op neer dat de maatregelen niet ingrijpend genoeg zijn en dat bij de politiek het gevoel van urgentie ontbreekt. Maar er is ook weerstand aan het groeien tegen het denken in termen van globale markten. Structurele aanpassingen die moeten leiden tot meer flexibiliteit, breken tegelijkertijd de sociale markteconomie af, die na de oorlog zo zorgvuldig is opgebouwd. In ruil voor wat minder groei kun je ook kiezen voor meer vrije tijd en voor meer solidariteit en sociale gelijkheid.

Organisatie: Het Financieele Dagblad, de Baak en De Rode Hoed.

Datum: Woensdag 27 september 2006
Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 10,-
Reserveren: Bij De Rode Hoed op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur
via telefoonnummer (020) 638 56 06 en via de website www.rodehoed.nl

De Rode Hoed
020-6385606
http://www.rodehoed.nl
[email protected]

Added by alper on August 30, 2006

Interested 1