Cartesiusweg 90a
Utrecht, Utrecht 3534 BD

50’s en 60’s grooves

De DJ’s van Naald en Kraak zullen op 14 februari Utrecht weer laten swingen op hun vintage fifties en sixties grooves. Alle muziekstijlen draaien zij bij ieder optreden uitsluitend van vinyl: funk, (northern) soul, boogaloo, ska, exotica, sixties rhythm and blues, rock ‘n roll en jazz.
Gasten

Speciaal voor Valentijnsdag heeft Naald en Kraak een programma samengesteld met artiesten die shows zullen weggeven in het teken van de liefde, het teasen, make-ups en break-ups.

Burlesque en ‘teasen’ maken momenteel een enorme ontwikkeling door in Nederland. Bijna iedere week is er wel een Burlesque show ergens in het land, waarvan de Tease a go go en de Burlesque Freak Out de bekendste zijn. Naald en Kraak heeft voor de show van Valentijnsdag de crème de la crème van de Nederlandse Burlesque acts weten te strikken: Miss Coco-Jane, Madame Bling Bling en Miss Whips.

Miss Coco-Jane is een ‘’oudgediende’: zij staat al meer dan drie jaar op het podium. Haar focus ligt op de gogo, ze geeft een eigen tintje aan deze dansvorm met een striptease act.

Madame Bling Bling dankt haar naam aan haar voorliefde voor extravagante outfits. Met haar zelfgemaakte creaties geeft ze diverse performances, waaronder feather fan dances, exotic pole-dancing en glamour fancy fantasy.

Miss Whips heeft haar talenten de afgelopen vijf jaar op diverse internationale podia vertoont en heeft tijdens haar trips op diverse continenten de nodig inspiratie opgedaan voor haar shows. Ze geeft mysterieuze presentaties met een vaak ondeugend karakater, die titels dragen als Hee Haw Howdy Cowgirl Show, Latin Fruit en Bon Appetite.

De Valentine Burlesque Special is een prikkelende avond voor de mannelijke bezoekers, maar Naald en Kraak heeft ook voor de dames een uitdagende gast: MC en crooner Shai Shahar. Shai zal deze avond de presentatie verzorgen en met zijn stem, die als twee druppels water op die van Sinatra lijkt, een aantal liedjes zingen. Shai is een echte homo universalis, in zijn turbulente leven was hij onder meer frontsoldaat, radiomaker, acteur, organisator van extravagante feesten, zanger in vele bekende en minder bekende bands en één van de meest gevraagde gigolo’s.

DJ Ir. Vendermeulen is bekend van The Amsterdam Beatclub, als organisator van fifties en sixties feesten, als saxofonist in onder meer The Spinshots en Westhell 5 en zeer bekend in de Burlesque wereld als (mede-)organisator van The Burlesque Freak Out feesten en Tease a Go Go.

De tweede Amsterdamse gast –DJ van de avond, DJ Brother Boogaloo, is het alter ego van Martin Draax, ontwerper en eveneens lid van de The Spinshots. Hij zal in de geest van de avond veel exotica, Latin en bijzondere soundtracks opzetten.

VJ-collectief View a Go Go is de vaste troef op visueel gebied bij de Naald en Kraak feesten. Zoals voor ieder feest selecteren de VJ’s uit hun uitgebreide collectie jaren 50 en 60 weer nieuwe filmbeelden, passend bij het thema. Bij iedere plaatkeuze van de DJ’s wordt de juiste sfeer neergezet.
Laagdrempelig en swingend

Het recept van een Naald en Kraak feest is inmiddels bij een groot deel van het uitgaanspubliek bekend: laagdrempelige swingende feesten met een geringe entree en lage drankprijzen.

Met haar feesten vervult Naald en Kraak de behoefte van de muziek –en dansliefhebber in de zoektocht naar meer pure en authentieke muziek, met de nadruk op swing in plaats van harde beats.

DJ Collectief Naald en Kraak

De DJ’s van Naald en Kraak mixen met hun vaak obscure singletjes en lp’s een swingende cocktail van dansstijlen uit de jaren 50 en 60 in elkaar. NEK organiseert sinds eind 2004 feesten en picknicks op vaak bijzondere locaties. De DJ’s van het collectief draaien daarnaast op culturele -en muziekfestivals, in café’s en op diverse feesten en verzorgen in samenwerking met het Kaasschaafcollectief een aantal Breakfestivals in de Utrechtse parken.

NEK draaide eerder onder andere op het Oerol festival, Festival aan de Werf, het Nederlands Filmfestival en Lowlands. In augustus 2006 was het collectief 3 avonden actief tijdens een Nederlandse week op het TRN-fest in Ljubljana, Slovenië. In 2007 was Naald en Kraak te horen op onder andere het TF1-festival, Etcetera-festival, het
Bevrijdingsfestival, Festival aan de Werf, de Utrechtse Museumnacht, de Parade, Festival Boulevard, Festival Noorderzon en Film By the Sea. Kroon op het werk van de heren was de deelname aan het North Sea Jazz festival in 2008 in Rotterdam. De erkenning voor de verdiensten van de DJ’s en het bewijs dat het authentieke originele swingbare geluid van de jaren vijfig en zestig nog altijd springlevend is en steeds weer nieuwe fans aantrekt.

Official Website: http://www.dbstudio.nl/

Added by breun on February 15, 2009

Interested 1