Lepelenburg
Utrecht, Utrecht

ACTS OP DE PAARDENWAGEN

The Raef (14.30 – 15:00)

Als singer-songwriter is Robbert van Dijk al een aantal jaren een graag geziene gast op In Vervoering. Dit jaar speelt hij twee maal op ons feest. Onder zijn eigen, nieuwe naam Mezlev en met zijn vorig jaar opgerichte band The Raef. Ze speelden al op het vrijwilligersfeest en dat sloeg zo aan dat we geen moment hebben getwijfeld. De perfecte muziek om je zondagmiddag mee op te starten.

http://www.myspace.com/theraef

Markowski (15.30 – 16.00)

Sonja Markowski is geboren in Berlijn en in 1994 richting Rotterdam gegaan om daar aan het conservatorium te studeren. Tot op vandaag is muziek haar passie. Markowski speelt ‘rootsy pop with country flavor’. De muziek heeft een eigenzinnig randje, maar toegankelijk is het zeker. De liedjes doen denken aan een vriendschappelijke ontmoeting tussen Ryan Adams, Sheryl Crow, Bob Dylan, kd lang en Jeff Buckley. De teksten schilderen beelden in je hoofd die je moeiteloos in het hart raken.

http://www.myspace.com/thisismarkowski

Palloc (16.30 – 17.00)

De indieband Palloc zet electronica, ongewone instrumenten en spanning om in verrassend compacte popsongs. Voorheen bekend als Zeal heeft de band al een tour in en buiten Nederland gedaan en enkele goed ontvangen EP’s uitgebracht. Om het begin van de zomer te vieren hebben ze met de vrienden van Novack een intiem optreden in Utrecht georganiseerd en ze sluiten de zomer graag samen met ons af in Park Lepelenburg.

http://www.myspace.com/palloc

Kismet (17.30 – 18.00)

Kismet is een indie rockgroep afkomstig uit Utrecht. Hun muziek is beïnvloed door Cursive, Depeche Mode, Blonde Redhead en The Get Up Kids. Kismets geluid wordt gekarakteriseerd door sterke composities, een groot melodieus gevoel en oprecht klinkende klanken. Zet hierbij een zanger met ballen en je krijgt een band die je weet te overdonderen…in de meest positieve zin van het woord.

http://www.myspace.com/kismetutrecht

The Cosmic Carnival (18:30 – 19.00)

The Cosmic Carnival neemt je mee terug naar de jaren ‘60. De prachtige samenzang van de band, zoals Paul McCartney, George Harrison en John Lennon dit zo mooi konden, geeft een zomers gevoel. Vergeet overigens de fantastische drummer niet, plus een gitarist die van alle markten thuis is en zelfs een trompetsolo niet schuwt. De jaren ‘60 in een nieuw jasje. Want al zijn de muzikale invloeden duidelijk terug te horen, the Cosmic Carnaval heeft zeker een eigen geluid. Onlangs hebben ze nog de halve finale van de Grote prijs van NL behaald en dat zal zeker hun eindstation niet zijn.

http://www.myspace.com/thecosmiccarnival

Most Unpleasant Men (19:30 – 20:00)

Deze Utrechtse band staat bekend als vijf opvallende maar, anders dan de bandnaam doet vrezen, beschaafde jongemannen die hun publiek betoveren met liedjes die pakkend genoeg zijn om snel te blijven hangen en interessant genoeg om lang te blijven boeien. Het gaat de goede kant op met deze band. Optreden op Festival aan de Werf, geboekt voor het nieuwe festival Into The Great Wide Open en een pracht van een videoclip opgenomen bij het nummer Princess. Daarnaast is hun drummer nog druk met Kyteman’s Hip Hop Orkest. Kortom, de ideale band om In Vervoering mee af te sluiten!

http://www.myspace.com/mostunpleasantmen

ACTS IN DE SLOEP/VOUWWAGEN

Tududuh (sloep: 14.00 – 14.30, vouwwagen: 16.00 – 16.30)

Tududuh is het project van ex-Glenister frontman Ronald Straetemans. Op zijn demo’s wordt hij ondersteund door vrienden uit bands zoals GEM en Most Unpleasant Men. Live speelt Tududuh zijn nummers zonder band, soms onderbouwd door zijn 30-jaar oude cassettespeler of andere muzikanten. Beïnvloed door artiesten als David Bowie en Das Pop heeft hij net zijn tweede plaat tududuh 02 uitgebracht waarvan hij ongetwijfeld iets zal laten horen op In Vervoering.

http://www.myspace.com/tududuh

a balladeer (Marinus solo) (sloep: 15.00 – 15.30, vouwwagen: 17.00 – 17.30)

Marinus de Goederen, zanger en liedjesschrijver van a balladeer, heeft een jaar in de Verenigde Staten gewoond. Dit land vormt het decor voor het nieuwe a balladeer album ‘Where Are You, Bambi Woods?’, wederom een luisteralbum met mooie pop-rock songs waarbij de teksten essentieel zijn. Genoeg over a balladeer, Marinus gaat op In Vervoering namelijk solo. Hij ziet het als een nieuwe uitdaging om ook in zijn eentje mooie popliedjes ten gehore te kunnen brengen, een uitdaging waar we erg naar uitkijken!

http://www.myspace.com/aballadeer

Furlong (sloep: 16.00 – 16.30, vouwwagen: 14.00 – 14.30)

Furlong uit Utrecht speelt nummers met akoestische gitaren, percussie, een mandoline en veel stem. De spitsvondige, melodische en soms melancholische liederen beschrijven zaken als een regenachtige dag op Wimbledon, een Poolse trouwjurk of een spirituele pizzabezorger. Wanneer het tempo omhoog gaat, openbaart de muziek zijn folk en bluesinvloeden. Speciaal voor In Vervoering zal zanger Ramses in zijn eentje deze liedjes kleiner en intiemer laten klinken. Dat belooft wat!

http://www.myspace.com/furlongmusic

Mooncrow (sloep: 17.00 – 17.30, vouwwagen: 15.00 – 15.30)

Mooncrow is een singer-songwriter uit Amersfoort die is grootgebracht met en geschoold is in klassieke muziek. Nu schrijft hij liedjes die omschreven zouden kunnen worden als hedendaagse folk. De muziek van Mooncrow is melancholiek, kalmerend en zijn teksten zijn niet zelden zonder humor.

http://www.myspace.com/mooncrow17

Joosk (sloep: 18.00 – 18.30, vouwwagen: 19.00 – 19.30)

Joosk is het solo-project van Joost Oskamp, beter bekent als bassist van Taxi to the Ocean. Zijn muziek gaat naar eigen zeggen terug naar de essentie. Wij gaan ervan uit, Joosk kennende, dat deze essentie onderbouwd wordt met pakkende ritmes, een zachte stem en een flinke dosis humor. Zijn muziek raakt je en is perfect voor een intieme setting zoals een sloep of vouwwagen.

http://www.myspace.com/joosk

Marten de Paepe (sloep: 19.00 – 19.30, vouwwagen: 18.00 – 18.30)

Marten de Paepe is lid van het jongste gilde van Nederlandse singer-songwriters. Hij maakt warme, akoestische fluisterliedjes die worden geplaatst in het genre van americana en new folk. Met minimale middelen maakt hij uitgesproken lente- en herfstmuziek, maar deze zullen in de zomer ook ongetwijfeld mooi klinken.

http://www.myspace.com/martendepaepe

DOORLOPENDE ACTS

Radio Barkas

Radio Barkas is het kleinste mobiele radiostation van Nederland dat op In Vervoering voor vintage achtergrondmuziek gaat zorgen. Vanuit een ingekorte DDR Barkas draaien ze originele krakende LP’s en singeltjes uit de jaren vijftig en zestig. Van rock&roll tot oude ska en surf. Van rhythm&blues tot exotische jazz, calypso en mambo. Al met al een uitzonderlijke platencollectie, die op geen enkel ander radiostation te horen is.

http://www.radiobarkas.nl/

Luchtpost

Heb jij een wens? In het luchtpostkantoor op In Vervoering kun je hem versturen. Zonder vliegtuigen maar met ballonnen. Je wens wordt per express-ballon de hemel in gezonden. Het is dus maar de vraag waar je wens terecht komt. Wie weet is er iemand die kan helpen, misschien komt je wens zelfs uit.

http://www.stichtingpolly.nl/

Breaking Ground & Moving Concepts

Breaking Ground is een platform voor Europese studentenfilms. Speciaal voor In Vervoering komen ze langs met de beste studentenfilms uit heel Europa die ze op originele wijze zullen vertonen. Zo zullen er films worden gedraaid in de mobiele bioscoop van Moving Concepts, een intiem zaaltje achterin een DAF vrachtwagen, en worden er films op bestelling geleverd door rondrijdende pizzascooters.

http://www.breakingground.eu/ en http://www.movingconcepts.org/

Oscar Kocken

Oscar Kocken werd in 2004 bekend na het winnen van de schrijfwedstrijd ‘Write Now!’ in Eindhoven. Sindsdien publiceerde Kocken columns en verhalen in onder andere Elle, NRC Handelsblad, Mister Motley, Spunk en Theatermaker. Daarnaast was hij dramaturg bij Tarkan Köroglu (Theater EA in Utrecht), programmeert hij voor het Rozentheater in Amsterdam en speelt hij viool bij de band ARR.

http://www.oscarkocken.nl/

Jaap Robben

Jaap Robben is schrijver, dichter, theatermaker, presentator en filmmaker: kortom, een duizendpoot. Met drie bundels, waarvan de laatste getiteld ‘Zullen we een bos beginnen?’ en publicaties in onder andere NRC Handelsblad en Dagblad Trouw, treedt hij op door heel Nederland. Op In Vervoering zal hij zijn cabareteske columns en gedichten voordragen. Kortom: literatuur met een humoristisch tintje!

http://jaaprobben.wordpress.com/

Chiron Holwijn

Chiron Holwijn is sinds 2001 als acteur en schrijver verbonden aan Likeminds. Bij dit toneelgezelschap maakte hij onder meer zijn solovoorstelling ‘35 minuten’, waarvan een ingekorte versie vorig jaar op Crossing Border was te zien. Sinds hij tijdens zijn opleiding Writing for Performance ontdekte hoe prettig dichten is, treedt hij ook op als dichter.

http://chironskiswonderfulworld.wordpress.com/

Official Website: http://www.in-vervoering.nl/

Added by breun on August 5, 2009

Interested 1