Oude Amersfoortseweg 131
Hilversum, Noord-Holland 1212 AA

Generation C (content) wil niet alleen lezen maar ook schrijven. Constant worden er via Flickr, YouTube en blogs terrabytes aan tekst, foto’s, films en geluid gedeeld met online peers. Binnen Massive Multiplayer omgevingen als Second Life bouwt generation C haar eigen wereld. Consumeren is niet genoeg, UPLOAD is het nieuwe adagium.

De rol en positie van zowel interaction-, web- , gamedesigners als communicatiedesigners en –strategen veranderen hierdoor. Het gaat voor ontwerpers en communicatoren meer en meer om het aanbieden van een context waarbinnen gebruikers zelf content plaatsen en verhalen maken. Een context die de gebruikerscontent zinvol of bruikbaar maakt en ontsluit. Designers worden context- en toolmakers.

UPLOAD schetst met behulp van inleidingen, verdiepingen, cases en discussies het karakter van generation C en de consequenties van dit karakter voor design en communicatie.

Official Website: http://xprof.hku.nl/clk/show/id=206885

Added by BlueAce on July 13, 2006

Comments

BlueAce

Voor de volledigheid: ik ben één van de sprekers op dit congres. Heb je dus slaaptekort: meld je aan! ;)

svirsk

Wel handig om te vermelden wellicht is dat je je al lang geleden voor Upload had moeten aanmelden, en dat het nu vol zit.