Neringweg 159
Lelystad, null 8224 KA

LelystART is het kunst- en muziekfestival waarmee ieder jaar het culturele seizoen in Lelystad opent. Dit gratis toegankelijke evenement vindt in 2010 plaats op 17, 18 en 19 september. Locatie is het terrein tussen Agora Theater en ROC.

Underground presenteert op vrijdagavond 17 september een drietal topacts op het hoofdpodium van LelystART: Bertolf, Go Back To The Zoo en C-Mon & Kypski. Verder geeft het Lelystadse supertalent, en winnares van Kunstbende 2009, Valentina een kort optreden. Programma:

20.00 - 20.05 Opening LelystART
20.05 - 20.25 Valentina Elèni
20.30 - 21.15 Bertolf
21.45 - 22.30 Go Back To The Zoo
23.00 - 00.00 C-Mon & Kypski

Bertolf maakt mooie gitaarliedjes met invloeden van de Beatles, Radiohead en Jeff Buckley. De Zwolse singer/songwriter begon zijn muzikale loopbaan ooit in de band van Ilse de Lange, maar koos in 2008 voor een solocarrière. Zijn debuutalbum, ‘For Life’, leverde in 2009 hits als ‘Mr. Light’ en ‘Another Day’ op. Verder trad hij op bij allerlei televisieprogramma’s en festivals, waaronder: Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door en Lowlands. In april 2010 bracht Bertolf zijn nieuwe album 'Snakes & Ladders' uit. Naar aanleiding van deze plaat mocht hij onlangs de prestigieuze aanmoedigingsprijs Zilveren Harp in ontvangst nemen. Verder scoort hij momenteel met zijn nieuwe single ‘Two In A Million’.

De catchy, uptempo indierock van Go Back To The Zoo staat altijd garant voor een feestje. Deze zomer is het Nijmeegs/Amsterdamse viertal dan ook op vele festivals te vinden. In 2008 nam de band zijn eerste EP op, onder leiding van Torre Florim van De Staat. De single ‘Electric’ werd begin 2010 een groot succes en 3FM verkoos het nummer in januari tot MEGAHIT. Op Lowlands presenteerde Go Back To The Zoo onlangs zijn eerste volledige album. Muziekblad OOR schrijft over deze plaat: ‘Het is een kunst: elk nummer van je album als single kunnen uitbrengen.’ De twee geplande shows van Go Back To The Zoo in Paradiso zijn vier maanden van tevoren al uitverkocht, dus dat zegt wel iets over de huidige populariteit van de band.

C-Mon & Kypski bewijzen zich op hun in 2009 verschenen vierde album wederom als muzikale geniën. De band mengt moeiteloos de meest uiteenlopende muzikale genres, van dub step tot flamenco, tot een supercatchy en extreem dansbaar geheel. De afgelopen drie jaar tourde het viertal door Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika. In Nederland waren er memorabele optredens op onder andere Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz. Toonaangevend muziektijdschrift OOR omschreef de band als ‘spannend en origineel, er is niets catchier dan C-Mon & Kypski’. Het Amerikaanse muziekblad Esquire Magazine noemde hen ‘the hot shit in Europe right now’. De live shows van C-Mon & Kypski zijn een waar muzikaal en visueel spektakel. Kom het zelf zien op LelystART!

Added by Poppodium Underground on September 2, 2010