Bemuurde Weerd
Utrecht, Utrecht

Zaal open: 16:00

Utrecht heeft veel mooie popmuziek te bieden. 3VOOR12/Utrecht en EKKO presenteren deze middag dan ook met gepaste trots drie van Utrechts beste indiepopartiesten: Most Unpleasant Men, Aestrid en Lilian Hak.

Het brein achter Aestrid, Bo Menning, is een schaver en perfectionist. Deze herfst mogen we eindelijk de opvolger van 'In d'Esprit Pornographique' verwachten – het inmiddels al weer vier jaar oude debuut dat zich het beste laat beschrijven als een muzikale en emotionele indierock-achtbaan. Het nieuwe werk belooft nog meer contrast tussen echte liedjes en het tegenovergestelde, zoals Menning recent in een interview met 3VOOR12/Utrecht vertelde: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/42265062

Met band hypnotiserend, en zoals vanmiddag in solo-vorm minstens net zo intrigerend.

De bandleden van Most Unpleasant Men zijn in tegenstelling tot de naam al jaren graag geziene gasten in Utrecht, met hun akoestische en toch best plezierige melodieuze popmuziek. Net als Aestrid zijn het niet de meest productieve muzikanten, al komt dat de muziek alleen maar ten goede. In januari van dit jaar presenteerde de band eindelijk het debuutalbum 'Nothing Moves Slower', een verwijzing naar de jaren die het de band heeft gekost om de plaat af te maken. Geen losgeslagen tuig, maar beschaafde én opvallende mannen, net als zelfgenoemde voorbeelden Eels, Sigur Ros en Talk Talk. Sfeervolle strijkers, blazers en koortjes maken het helemaal af.
Check de videoreportage Onder Invloed – Most Unpleasant Men: http://onderinvloed.com/home/2008/05/session-most-unpleasant-men/

Lilian Hak heeft met Love's Victory March een van de sterkste Utrechtse (en wellicht Nederlandse?) electro-popalbums op haar naam staan. Broeierig, catchy, experimenteel en knallend, met single 'Faces' als visitekaartje. Drie jaar later is Hak druk bezig met een nieuw album, waarvan we vanmiddag in EKKO vast wel een voorproefje krijgen.
Check de videoreportage Onder Invloed – Lilian Hak: http://onderinvloed.com/home/2008/04/lilian-hak/

16:00 Open
16:45 - 17:15 Aestrid (Solo)
17:45 - 18:45 Most unpleasant men
19:00 - 19:30 Lilian Hak (Solo)

Official Website: http://www.ekko.nl/site/?maand=9&programmaid=599

Added by breun on August 30, 2009