Neude
Utrecht, Utrecht

De avond van... 8WEEKLY Ga je mee?
Lokatie: Festivalcentrum
Datum: woensdag 21 maart 2007
Start: 21:30
Einde: 0:00
Fotograaf: Maryanti Tjia (8WEEKLY), Daniël Baggerman (Roosbeef)

8WEEKLY is een online cultuurmagazine over muziek, film, theater, literatuur, beeldende kunst en alle kruisbestuivingen tussen deze vormen. De website heeft veel jonge schrijvers tussen de twintig en vijfendertig jaar, maar ook hele jonge en wat oudere cultuurliefhebbers kunnen hun mening kwijt op 8WEEKLY. De artikelen zijn kwalitatief hoog en de drempel is laag. Kijk ook op www.8weekly.nl

Roosbeef
"Zangeres en toetsenist Roos Rebergen kleeft de onschuld aan waarmee ze direct de sympathie van een publiek weet te winnen. Toch zingt ze (in het Nederlands en Engels) en met een ironische glimlach over de oppervlakkigheid en het materialisme van haar medemens. Droogkomische babbelde Roos tussen de nummers door en ontroerde toen ze een liedje zong voor haar drummer en vriendje Tim, die zich op dat moment overigens liever elders bevond."

Zo beleefde 8WEEKLY-redacteur Klazien Schaap het optreden van Roos Rebergen en band alias Roosbeef tijdens Crossing Border 2006. Roosbeef is op het moment een van de opvallendste jonge muzikanten van Nederland. Zij windt het publiek om haar vinger alsof het niets is met haar prachtige liedjes en theatrale performance en gaat dat ongetwijfeld ook tijdens Tweetakt doen met haar ijzersterke band. (Foto Daniël Baggerman)

Kijk voor meer informatie en muziek op de site van Roosbeef.

Adept
De Groningse band Adept was voor Noorderslag nog een onbekende naam, maar door het optreden daar in de LiveXS kelder veranderde dat. VPRO's Gerard Walhof zei het volgende: "over een paar jaar zal blijken dat er een paar duizend mensen waren bij hun optreden in de Kelder op Noorderslag. Net als toentertijd bij de eerste optredens van Prince en U2... ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Pure opwinding. Briljant."
Adept sluit de 8WEEKLY-avond af met hopelijk een gelijkwaardige set als die in Groningen tijdens Noorderslag. Met stampende electro, neurotische uithalen en ook nog dat beetje verfijnde gevoeligheid. Adept bracht eind februari het gelijknamige debuutalbum uit.

Kijk voor meer info en muziek op de Myspace-pagina van Adept

Deze voorstelling is gratis

Official Website: http://www.8weekly.nl/index.php?art=5027

Added by maartenbrinkerink on March 6, 2007

Interested 2