Ganzenmarkt 14
Utrecht, Utrecht 3512

Het popfestival Utrecht Boft! is uitgebreid met een tweede dag in poppodium Ekko op vrijdag 10 november, met optredens van onder meer Alice Rose en Man Man.

Op de tweede dag kunt u in beide zalen van Theater Kikker optredens verwachten van Tunng, Leafcutter John, Vladimir, El Camino, Julie Mittens, Uw Hypotheekadvies en The Subhuman.

Tunng bracht mei jl. haar tweede album Comments of the Inner Chorus uit, een prachtige plaat, deels folky en deels elektronisch van aard. Live opereert Tunng als een klein collectief waarbij de akoestische klanken prachtig samenvloeien met de elektronische basis.
Leafcutter John bracht zijn laatste album The Forest and The Sea uit op het vermaarde Staubgold-label. Zijn elektronicaverleden op Planet Mu verruilt hij voor een folk-achtige aanpak die wegluistert als een sprookje.
Vladimir is één van Utrechts beste bands, muzikaal balancerend tussen een abstracte Coldplay en postrock-light.
Het Haarlemse El Camino brengt juist een explosievere vorm van postrock, ingegeven door haar grote inspiratiebronnen Mogwai en GY!BE.
Julie Mittens en Uw Hypotheekadvies zijn twee interessante groepen die in Nederland uit de pas lopen met de muzikale trends en vol overgave hun eigen gang gaan in de donkere krochten van impro, noiserock en free jazz.
The Subhuman wordt ook wel het Nederlandse equivalent van de Microphones/Mount Eerie genoemd, donkere akoestische songs gezongen door een talentvolle jongeman van slechts 19 jaar.
Entree: € 12,- / € 9,- Combiticket vrijdag 10 (EKKO) & zaterdag 11: € 17,50

Official Website: http://www.theaterkikker.nl/muziek.php?id=632&agenda=detail

Added by prupert on October 9, 2006

Comments

breun

Verdorie, kan ik Vladimir alweer niet zien... :o(

Orphax

Leafcutter John, hmm, interessant.

SebCatLitter

plus 1 van de beste albums dit jaar van Leafje ;)