Burgwal 45 t/m 49
Delft, Zuid-Holland

door Georg Frerks
maandag 15 mei 2006, 20:15 uur
Speakers Burgwal 45 t/m 49, 2611 GG DELFT
Toegang gratis

geen aanmelding nodig

LOCATIE: Speakers, Burgwal 45-49, Delft
TOEGANG: Gratis

De tsunami die in december 2004 een groot deel van zuidoost Aziƫ trof, bracht een hulpstroom van ongekende grootte op gang. De hulpverlening in het getroffen gebied bleek echter niet eenvoudig. De media overvoerden ons met verhalen over de traagheid van de hulp en de ontoegankelijkheid van conflictgebieden, om nog maar te zwijgen over de vraag of wel de juiste hulp werd gegeven. Hoe wordt noodhulp eigenlijk georganiseerd en worden de miljoenen euro?s die Nederland geschonken heeft, wel goed besteed?

Met de tsunami als case zal de hulpverlening in Sri Lanka onder de loep worden genomen. Hoe kan de hulp een speelbal worden van de politiek en de strijdende partijen? Wat is de stand van zaken op dit moment? En is het mogelijk om een meer structurele aanpak te volgen die de kwetsbaarheid van de bevolking voor rampen vermindert en haar weerbaar maakt voor de toekomst?

Prof. dr.ir. Georg Frerks is hoogleraar Rampenstudies aan Wageningen Universiteit en heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan in Sri Lanka naar de hulpverlening na de Tsunami.

uit de reeks plenty of shortage

Official Website: http://www.dezebra.com/sg/publiek/agenda.asp?courseID=117

Added by alper on May 5, 2006

Interested 1