Rasmus Meyers Alle
Bergen, Hordaland Fylke 5015

Forsøk på å ”caste” barn og unge inn i en profesjonell kunstsetting er ofte(st) gjort ut fra et ønske om ’autensitet’.
”Embargo – 7 øvelser i kunsten å lykkes” av Tore Vagn Lid (HOT/Ole Bull Scene, Feb 2009), gikk motsatt vei. Her var det denne fordommen selv som ble iscenesatt ved hjelp av 11 attenåringer – 11 unge håpefulle – som hadde brukt to måneder på en sirkeltrening i kulturindustri; dvs. i å skjule sine strategier og instrumentelle kalkyler og hersketeknikker så godt som mulig, ikke minst gjennom å benytte sin ”barnlige ufarlighet” og sitt ”autentiske” nærvær i det postdramatiske teateret.
Polyfonia/Pilot bygger videre på disse erfaringene, men inviterer samtidig til nytt forsøk: I Embargo ble det kunstneriske materialet (manus og dreiebok) tilrettelagt for- og med tanke på det unge castet av 18-åringer som skulle inngå.
I Polyfonia – Variasjoner er det nettopp det motsatte som er tilfelle: Her konfronteres de unge sceneaktørene med et materiale som alt er lagt opp på forhånd i form av et virituost, krevende musikalsk og audiovisuelt konsept. Det er denne gjensidige ”konfrontasjonen” – dette uvanlige møtet mellom skuespiller og material – som er utgangspunkt og drivkraft bak Polyfonia Variasjonenene. Håpet er å få til en tredelt kunstnerisk utveksling og utvikling, hvor de unge skuespillerne kan endre seg i møtet med materialet; hvor selve Polyfonia-materialet (tekst/regi/musikk)kan endre seg i møtet med de unge skuespillerne; og – ikke minst – hvor dermed også selve uttrykket endres slik at det også inkluderer publikum i den samme prosessen.

Spilles på Landmark:
Ons 5. mai, Fre 7. mai, Lør 8. mai, Søn 9. mai kl 21.00

Bill. kr 100,-

Medvirkende: Ivanna Petrova, Isabel Shepherd og Jørgen H. Nilsen
Regi/Konsept: Tore Vagn Lid,
Lyd: Thorolf Thuestad,
Scenografi: Kyrre Bjørkås,
Produsent: Tor Christian F. Bleikli

Støttet av: Bergen Kommune, BEK, Bergen Kunsthall (Landmark)
Mer informasjon:
http://www.kunsthall.no/default.asp?AID=705&ID=31&K=6&a1=...

Billetter: Billetter kan kjøpes i inngangen / http://www.billettservice.no/

Transiteateret is performing at Landmark.

Official Website: http://www.transiteatret.com

Added by History Disposal Unit on April 23, 2010