Cartesiusweg 90a
Utrecht, Utrecht 3534 BD

Veruit het tofste label van Nederland bestaat 10 jaar. Tijd voor een feestje met optredens van Stilettos, Lushus, Elle Bandita, Harry Merry & the Must, Stoma, en ook nog de Suicidal Birds. Be here!
HARRY MERRY & THE MUST (www.myspace.com/harrymerryandthemust)
Harry Merry & the Must is een volgende stap in de evolutie van het fenomeen Harry Merry. The Must bestaat uit Martin Ruiten (Cheech Wizard, Firetime) op gitaar en heeft als ritme sectie Bruno Xavier Ferro da Silva en Wouter van Wijk; ook bekend als het drum en bass duo Stöma. Harry solo is soms moeilijk te verteren voor de onvoorbereide luisteraar, maar gearrangeerd voor The Must klinkt Harry’s muziek opeens heel catchy en zelfs commercieel! The Must gaat in januari de studio in met Kramer, bekend van Shimmy disc, Bongwater en the Butthole Surfers als producer.

STOMA (www.stoma.tocado.com)
Stöma werd bijna noodgedwongen opgericht na het (inmiddels tijdelijk gebleken) uiteenvallen van Doodoo’s Coffee. Gitarist Nanko besloot solo verder te gaan en Bruno Ferro Xavier da Silva en Wouter van Wijk hadden een uitlaatklep nodig om alle shit die ze nog in zich hadden een uitweg te geven (vandaar de naam!). Experimenteel en heftig met een hoofdrol voor de basgitaar.

THE STILETTOS (www.stilettos.nl)
The Stilettos komen een dorp op de Veluwe waar ze de enige andersdenkenden waren. Inmiddels woont drummer Barry Stiletto in Utrecht, maar de jongs zijn meestal in hun tourbus te vinden. The Stilettos brachten twee platen uit bij het Duitse Sounds of Subterranea en Stardumb. Hun derde langspeler kwam uit bij Tocado. The Stilettos spelen garage trash zoals garage trash hoort te klinken; hard, swingend en beregeil!

THE SUICIDAL BIRDS (www.suicidalbirds.com)
The Suicidal Birds verruilden begin dit jaar transformed dreams voor Tocado-records en brachten daar hun tweede album genaamd suicidal birds versus life. Deze twee Friese dames en hun drumcomputer zijn sindsdien constant op tour geweest. The Suicidal Birds maken bluespunk van het zuiverste slootwater.

LUSHUS (www.lushus.nl)
Lushus trad op als support act bij de releaseparty van de Elle Bandita cd en sindsdien onderhoudt Tocado warme betrekkingen met deze Utrechtse Nu wave formatie. Ook hier alleen bas en drum, maar dan door twee bassistes en en drummer die er ook bij zingen. Lushus verruilde begin dit jaar Dying Giraffe voor Tocado-records. Tocado nam de promotie en distributie van hun eerste album genaamd Red Blushes en hun Big Fat Man single over. Bassiste Merel zit inmiddels voor haar studie een jaar in Japan, maar Lushus speelt als duo aangevuld met gastmuzikanten gewoon door.

ELLE BANDITA (www.ellebandita.com)
Wie nu nog nooit van Elle Bandita heeft gehoord heeft de afgelopen twee jaar werkelijk ergens onder een steen gelegen. Nederlands electro punk trots met de grootste bek en hart van het land. Haar lovejuice EP was de duurste die Tocado ooit heeft uitgebracht. Niet de productie van de cd maar vooral de promotie kostte een rib uit het lijf, maar dan hadden we ook wat. Als een wervelwind raasde Elle dor het land en haar clip was zelfs op MTV te zien. Inmiddels is Elle hard bezig met de opnames van haar tweede cd ism producer duo Marsman en Billinger. Ze heeft het er zelfs voor over om in Amsterdam op te nemen.

entree: € 8,- | aanvang: 21:00 uur | waar: Cartesiusweg 90A Utrecht

Official Website: http://www.dbstudio.nl/

Added by maartenbrinkerink on October 27, 2007