Uiterstegracht 142
Leiden, Zuid-Holland

Jaap (denhaagsongwriterguild.nl) over Three: "Three is een Leids Powertrio dat gestuurd wordt door de singer-songwriter Renee Stevense. Renee speelt, wanneer ze solo optreedt, op haar contrabas. Toch laat ze die thuis staan als ze met de band optreedt. Om het geheel, en vooral haarzelf wat beweeglijker te maken hing er dit keer een basgitaar voor haar. Het effect was meteen duidelijk, want net als het publiek, stond Renee al na het eerste nummer vrolijk mee te bewegen op de nummers, die een gezellige afwisseling vormen op het, toch vaak zwaar liggende singer-songwritergenre. Toch blijven het liedjes met een verhaal, wordt het geheel niet te penetrant, en gaat het vooral om het verkondigen van de boodschap. Naast zang en bas omvat Three dus ook een gitarist: Gerard Hoog; keyboardist, backing track op de laptop: Wouter Serdijn, die overigens goed georganiseerd is, in tegenstelling tot veel artiesten die ik vaak een half uur zie kloten op dat ding voordat ze een nummer meespelen, en tot slot 2 backing vocalisten. Eigenlijk kom ik dan op 6 a 7 man, toch weet Renee haar band met 3 man te vormen, en het toch als een volle band met inderdaad een man of 6, 7 te laten klinken. Ik vind het knap..."

===

De LVP (Leidse Vereniging van Popmuzikanten) organiseert 2 x per maand een concert in de Q-bus, de zaal van muziekcentrum Het Muziekhuis in Leiden. Deze concertreeks, Project 24 genaamd, is in het leven geroepen om aanstormend Leids talent een podium te geven waar zij 'hun ding kunnen doen'. Van de Project 24 concerten worden audio en video opnames gemaakt en de concerten zijn live op internet te volgen. Vanaf 20:00 uur interviews met de bandleden en rond 21.00 het concert. Meer informatie over Project 24 is hieronder te lezen en op http://tsjahdata.nl/proj24/index.html
Vanaf 5 september 2008 gaat de 2e reeks van start: De avonden beginnen om 20:00 uur met de Wiebe & Sjoerd Show waarna het concert rond 21:00 uur aanvangt. Op http://www.lvp-site.nl:8000/ kan men een groot archief van jonge en oude Leidse muziek uit heden en verleden vinden.

Official Website: http://tsjahdata.nl/proj24/agenda/Bandpaginas/three.html

Added by wilkoe on February 1, 2009

Interested 1