Noorderhagen 12
Enschede, Overijssel 7511

zaterdag 18 november 2006 | emo/indie
This Beautiful Mess + A Red Season Shade (FR) + Anderson
Het is een interessant gezelschap dat zich in de loop van de tijd rondom labels als Sally Forth en Volkoren heeft verzameld: Vrijwel zonder uitzondering maken de bands op deze label emotionele, gedreven pop en rockmuziek die de luisteraar meeneemt naar hogere sferen. De een doet dat met stevige emocore (zie het concert van The Spirit That Guides Us over twee weken in Atak), de ander met slechts gitaren en wonderschone zang.

Van die laatste categorie is Anderson. Althans, toen ze een paar jaar geleden begonnen waren het slechts twee jongen met een gitaar die intieme liedjes zongen. Ondertussen is er wat elektronica bij gekomen, waarbij wonderbaarlijk genoeg aan sfeer niets verloren is, maar er muzikaal veel meer gebeurt. En het liedje blijft centraal staan, iets wat ze gemeen hebben met een duo dat vaak als referentie wordt genoemd: Kings Of Convenience.

This Beautiful Mess is wat steviger van aard: emorock is de noemer waaronder hun muziek de wereld in wordt gestuurd. Niet onverdienstelijk ook, want zowel vriend als vijand is het er over eens dat “Temper The Wind To The Shorn Lamb”, het album uit 2004, een klassieker is. De vorige keer dat ze in Atak stonden was ter ere van de release van die plaat, en deze keer is de band in blijde verwachting van de opvolger ervan. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat.

A Red Season Shade komt uit Frankrijk. Uit Nice, om precies te zijn. Muzikaal zit de band tussen de twee anderen in. Niet heel toevallig, want producer van de band is Minco Eggersman, die weliswaar niet in de bands zit, maar wel een sleutelrol speelt bij beide hierboven genoemde labels en bovendien speelt in bands als At The Close Of Every Day en The Spirit That Guides Us.

Added by maartenbrinkerink on July 21, 2006