Rotterdam, Zuid-Holland

Delusions of Adequacy: "It's hard not to like The Thermals."
8WEEKLY: "Wat is dit toch een schandalig leuke band."

Verwrongen zang, snelle riffs en simpele korte liedjes. Als dit hetgeen is wat je zoekt in muziek, stop dan met zoeken en luister naar The Thermals. Nieuw is het niet, maar dankzij de zang van Hutch Harris wel buitengewoon. De snelle en cathy rock & roll van de Amerikaanse band is live te zien en te horen op 26 maart in Nighttown.

In het Amerikaanse Oregon, Portland broeit het van jonge kunstenaars en goedkope huurhuizen. Het regenachtige klimaat is ideaal voor creativiteit en verveling. In de lente van 2002 speelt Hutch Harris in zijn keuken een aantal popsongs bij elkaar. Even later formeert hij samen met Kathy Foster een band genaamd The Thermals.

Al snel haalt Hutch Harris de drummer Jordan Hudson bij de band. In Harris' kelder met behulp van een cassetterecorder nemen ze in een razendtempo enkele nummers op. De demo komt via een kennis terecht bij het legendarische label Sub Pop. Direct daarna krijgen ze een platencontract aangeboden. The Thermals groeiden op in de hoogtijdagen van Sub Pop, dat verantwoordelijk is voor o.a. de releases van Nirvana. Hutch Harris zegt daarover: "Ik identificeerde mij met het hele genre waar Sub Pop voor stond. Zij waren voor mij het toonbeeld van een label. Hun logo was voor mij toen een kwaliteitsstempel. Het is dus een grote eer dat wij er nu deel van uitmaken."

Het debuut More Parts Per Million is een plaat die voor 60 dollar werd opgenomen op een 4-track van Hutch. Passionele muziek zonder producer. De nieuwe plaat Fuckin A kenmerkt zich door dezelfde daadkracht die More Parts Per Million briljant maakte. En dat terwijl de nieuwe in een studio is opgenomen. De band is er echter goed in geslaagd de sound erg Thermals te houden.

Het voorprogramma zal worden verzorgd door het evenals uit Portland afkomstige Quasi, een band die het zeer zeker waard is om te zien. Quasi, bestaande uit Sam Coomes (keys & tricks) en Janet Weiss (rocket percussion), bestaat al zo'n jaartje of elf en kenmerkt zich door een unieke stijl die het best omschreven kan worden als... uniek. In het verleden fungeerde Quasi al eens als de begeleidingsband van wijlen Elliot Smith. Zowel op muzikaal als op dynamisch gebied worden wetten aan de laars gelapt. Aan de andere kant blijkt de band in staat tot het produceren van muziek die raakvlakken vertoont met The Kinks en The Zombies. Hoe divers kun je zijn?!

Zaal open 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur

Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Studenten Uitburo, Black Widow, Nighttown Cafe, Plaatboef

Nighttown Food; speciale concertactie!
Op vertoon van je concertkaartje kun je voor aanvang van de show eten in Nighttown Food. Je betaalt dan slechts EUR 12,50 voor een 2-gangendiner! Reserveer via [email protected]

Haal uw kaarten in het Nighttown Café, dan betaalt u geen voorverkoopkosten!

Added by Herman on March 15, 2005

Interested 1