Keizerstraat 101
Breda, Noord-Brabant 4811

Aanvang: 21.00 uur
Zaal open: 20.30 uur
Prijs aan zaal: € 12,50
Prijs voorverkoop: € 12,50
Start voorverkoop: 03-08-2006

De vier mannen van The Sheer maken vrolijke popmuziek met af en toe een vleugje rock ’n roll. De invloeden van de Britse popmuziek zijn in veel van hun nummers te vinden, maar toch weten zij deze prima te combineren met hun eigen stijl. Bij het maken van hun nummers vol melancholieke vrolijkheid hebben zij zich laten inspireren door The Beatles, maar ook door jaren negentig bands zoals onder andere Blur en Oasis.

Van hun eerste album The Keyword Is Excitement werden maar liefst 4 singles getrokken, die het stuk voor stuk goed deden op de hitlijsten. De band stond op de grote festivals als Pinkpop en Lowlands en won de Zilveren Harp.
Als ambassadeur van de vrijheid vloog The Sheer op 5 mei met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals in het land. En met een optreden op Parkpop liet de The Sheer zien dat ze tot de Nederlandse top behoort!

Hun nieuwe album Feel the Need kwam in mei van dit jaar uit en staat wederom boordevol met catchy en melodieuze pop/rock-songs, zoals de single The Girl That Lost Her Mind.

Official Website: http://www.mezz.nl/

Added by pietervanharen on October 16, 2006

Interested 1