Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Noord-Holland 1017

The Gossip is een hoogst aangename, aanstekelijke band. Ik zag 1 clip van ze, en heb dezelfde middag kaartjes gekocht voor het concert. Jammer genoeg is de nieuwe plaat nog niet uit in Nederland. Standing In The Way Of Control, dat op 25 juni uitkomt in Nederland, zit deze week echter wel in de luisterpaal van 3voor12. (http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/)

Van de site van de Melkweg:
"Toen het Engelse muziekblad NME eind vorig jaar zangeres Beth Ditto van Gossip uitriep tot coolste vrouw in de muziekindustrie, waren weinig muziekliefhebbers in het daar niet mee eens. Het energieke trio uit Arkansas wist in 2006 in Engeland door te breken tot de allerhipste muziekkringen. Begrijpelijk, want sinds de gloriedagen van Courtney Love was men niet meer een dame met zo'n grote persoonlijkheid tegengekomen op het podium. Deze maand staat zangeres Beth Ditto zelfs naakt op de cover van NME.

Wie luistert naar Gossip waant zich in een oude garage waar de geur van stof, zweet, bier en sigarettenrook inademt. Het trio maakt garagepunk met niet veel meer dan een ranzige gitaar, grommende drums en een bluesy vrouwenstem. Hun sound is beïnvloed door Washington garage bands uit de 60’s zoals the The Wailers en The Sonics en Washington ‘riot grrl’-acts uit de jaren ’90 als Bikini Kill en Bratmobile."

Official Website: http://melkweg.nl/artikelpagina.jsp?language=nederlands&batchno=2&offset=12&artikelid=44198&disciplineid=muziek&agendaitemid=44197

Added by Heeraa on June 17, 2007

Interested 2