Oudegracht 245
Utrecht, Utrecht

The Gathering is lang niet in de Nederlandse podia te zien geweest. Hun laatste tour was in 2004. In de tussentijd werd een DVD opgenomen, kreeg zangeres Anneke van Giersbergen zoon Finn en is de band de studio ingegaan om alweer hun negende album op te nemen! Veel gebeurd dus rondom deze band uit Oss.
The Gathering bestaat uit Frank Boeijen (toetsen), Anneke van Giersbergen (zang), Marjolein Kooijman (basgitaar), Hans Rutten (drums) en René Rutten (gitaar). Begonnen in 1989 als metalband, door sommigen zelfs een gothicband genoemd. Tegenwoordig is The Gathering een atmosferische rockband. In 2004 deed de band een tournee door Noord- en Zuid-Amerika. Ook trokken ze bijna heel Europa door en stonden ze op Parkpop in Den Haag. In 2005 werd een live-dvd opgenomen, waarvan de opnames plaatsvonden in Paradiso ten overstaan van fans afkomstig uit meer dan 30 verschillende nationaliteiten. De dvd getiteld A Sound Relief, oogst lovende kritieken als een van de prachtigste Nederlandse liveregistraties ooit. De band is op dit moment onder leiding van producer Attie Bauw de studio in voor de opnamen van een nieuw negende studioalbum dat begin april 2006 verschijnt. Voor de opnames van dit album heeft de band een professionele studio gebouwd in een oude kerk in het dorpje Maurik.

Voorafgaand aan de tour langs de Nederlandse podia gaat The Gathering voor optredens naar Argentinië, Chili, Mexico en Noord Amerika waar zij tevens een showcase optreden doen op het befaamde SXSW festival in Texas. 2006 belooft dus een druk jaar te worden met een nieuw album en een tour in eigen land, gevolgd door het verre buitenland. Maar zoals gezegd: eerst dat kleine Nederland doorcrossen. Laat het niet aan je voorbij gaan!

Entree: €15
Zaal open: 19:30

Official Website: http://terminal.nl/tivoli2005/content/detail.asp?produktie_id=1746

Added by breun on September 22, 2006