Wemenstraat 38
Hengelo, Overyssel

Textures
+ Engine of Doom & Malkovich
Vrijdag 22 september
Open:20:30 Aanvang:21:00 Metal
ENTREE € tba (kassa)
Kaartjes reserveren


Hoe snel kan het gaan met een nieuwe band? In augustus 2003 lanceerde het Nederlandse Textures haar debuut Polars in eigen beheer. Twee maanden later was de band een boekingsbureau en platenlabel rijker (te weten het Franse Listenable Records, bekend van onder meer Soilwork, Scarve en Gojira). Listenable Records bracht Polars in 2004 wereldwijd uit en in de anderhalfjaar die volgde speelde Textures met grote namen als Morbid Angel (USA), Sepultura (BR), Meshuggah (SW), Machinehead (USA), Dillinger Escape Plan (USA), Peter Pan Speedrock (NL) en Watchtower (USA).

Textures laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. Opgefokt, atmosferisch, modern, mathematisch: het zijn slechts enkele termen van 't brede spectrum dat Textures biedt. Textures gaat van chaos naar sereniteit, van screams naar catchy dubbele zanglijnen, van blastbeats naar orchestrale passages. Invloeden worden gehaald uit soundtracks, metal, ambient, pop, fusion, singer/songwriter, prog en klassiek. Toch blijven de complexe songs boeiend voor elke muziekliefhebber. Ook (en vooral) live op de podiumplanken.

De band trok zich in 2005 terug voor het schrijven van nieuw materiaal en, wederom, de bouw van een eigen studio. Er werd doelgericht aan een nieuw album gewerkt dat de titel Drawing Circles meekreeg. De handleden wisten exact wat ze wilden en hoe ze dat tot een eindproduct moesten brengen. Dankzij dit bewustzijn en de vocale capaciteiten van nieuwe zanger Eric Is het bandgeluid aanzienlijk coherenter, volwassenen en aantrekkelijker geworden. De productie en artwork van Drawing Circles zijn, net als bij Polars, geheel in handen van de band gebleven. Voor de mastering van het album werd samengewerkt met Björn Engelmann (Rammstein, Soilwork, Dimmu Borgir).

Het Tilburgse Engine of Pain is eind vorig jaar opgericht om het woordje 'Heavy' weer met de term 'Metal' te verenigen. Muzikaal geïnspireerd door Dead Rivers and textueel door de Franse schrijver Marquis de Sade, is dit monster er klaar voor om alles te verpletteren wat op zijn weg komt. Wees voorbereid op wat nekpijn!

Ondanks dat het Haagse Malkovich een vrij jonge band is, hebben de leden afzonderlijk vrij veel ervaring opgedaan middels andere bands (o.a. Sect, Seminal, Face Tomorrow en Remorse).Samen spelen ze hardcore die bol staat van de emotie en energie, dit allemaal verpakt in korte doch ingewikkelde composities.

Official Website: http://www.metropool.nl

Added by maartenbrinkerink on July 21, 2006

Interested 1