Vonderweg 1 (5611 BK)
Eindhoven, Noord-Brabant

Entree: €5

TACLIVE viert haar 1-jarig bestaan met een bijzonder (semi-)elektronisch muziekfestival. In 2 zalen zal tot 4.00 uur een zeer gevarieerd aanbod van 9 live acts te bewonderen zijn.

TUINZAAL

De Tuinzaal zal artiesten met een bandbezetting de ruimte bieden om zich te presenteren. Het zijn niet de meest gangbare bands, experiment wordt niet geschuwd. Experimentele klanken, mooie sferen en bijzondere instrumenten.

Edward Ka-Spel

De in Nijmegen woonachtige Engelsman is al meer dan 25 jaar het brein achter The Legendary Pink Dots maar maakt solo al decennia lang experimentele wave met een donkere sfeer.

Musica Da Cucina (IT)

Fabio Bonelli van de Italiaanse band Milaus vindt inspiratie in de keuken waar hij ook voorwerpen verzamelt, waarmee hij samen met een gitaar en wat elektronica een heerlijke indietronics set in elkaar zet.

Yuko (B)

Viermansformatie uit Brussel en Gent beïnvloed door "surrounding landscapes". Noem het indietronics, postrock of antifolk, intieme dromerige muziek is het in ieder geval.

Grand Electric Club (B)

"Solid electronic industrial rock (& stuff)" noemen ze het in hun biografie. Een 5-mans bandsetting uit Antwerpen en Brussel.

+ DJ Harm(less)

ADAPTERZAAL

Het kunstenaarscollectief ADAPTER uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het programma van de andere zaal. Zijn presenteert de eerste release van ADAPTER-recordings en verzorgt een kleine expositie.

Rude 66 (Bunker)

Bekend van zijn releases op Bunker, DUB, Viewlexx en Vynalogica. De laatste jaren richt hij zich voornamelijk op Electro. Live is Rude66 een ware sensatie. Geen bits, maar pure vuige elektronica.

Mormo (UK)

Met zelf ontworpen software maakt Mormo (Thomasz Kaye) het mogelijk zijn muziek een geheel eigen signatuur mee te geven. Het resultaat: splinterende breaks en machinale ritmes gecombineerd met verleidelijke melodieën, passend binnen de electronische traditie maar met een unieke sound.

Elchi (ADAPTER rec.)

Opdoemende geluidsmuren brokkelen af en vervormen tot ritmische golven. Creëert abstract decor en is medeprogrammeur van TACLIVE.

Traumateam (ADAPTER rec.)

Het geluid van dit artiestenduo kan worden omschreven als: melancholisch aandoende soundscapes in combinatie met gelaagde breakbeats.

Clay (ADAPTER rec.)

"buiten de lijntjes kleuren"

Het vleesgeworden videowoord

Richt je receptoren richting het luchtruim en ervaar watvoor verdere spanningen er nog allemaal ronddwalen in de ionosphere. Deze a/v-scapers manipuleren verse, hergebruikte en opgevangen signalen met behulp van hun apparatuur.

+ diverse dj's

Official Website: http://www.tac.nu/

Added by breun on December 28, 2006

Comments

prupert

Ik sta met Seb in het gonzo standje!

prupert

http://tac.yabu.nl/AGENDA/items/2007-1-27.html

Het festival duurt van 20:00 tot 04:00

Interested 2