Burgwal 45 t/m 49
Delft, Zuid-Holland

Op 9 september 2001 verandert niet alleen de skyline van New York, de hele wereld zal nooit meer dezelfde zijn. De regie van die verandering wordt in hoge mate bepaald door de regering van de Verenigde Staten van Amerika. Maar wat is er eigenlijk precies gebeurd met Amerika en met het Amerikaanse volk na 9/11? Wat heeft het internationaal terrorisme en met name de dreiging daarvan feitelijk veroorzaakt in de VS? Hoe ervaart de gemiddelde Amerikaan het inperken van zijn vrijheden via o.a. de Patriot Act? Wat weet hij van Quantanamo Bay? Heeft Bush nog voldoende steun voor zijn War on Terror, zowel in eigen land als in de coalitie? En wat is volgens de Amerikaanse burger eigenlijk de reden dat Amerika in Irak en Afghanistan is?

Van diezelfde burgers wil 45% dat het onderzoek naar 9/11 wordt heropend en gelooft 42% zelfs niet in de bevindingen van de 9/11-commissie. Turbulente tijden, nog steeds. Welke veranderingen staan Amerika en de wereld te wachten? Op deze prangende vragen zal Maarten van Rossem trachten een antwoord te formuleren.

Maarten van Rossem is bijzonder hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, schrijver en columnist. Zijn specialisme is de Verenigde Staten. In 2003 is hij uitgeroepen tot historicus van het jaar.

Official Website: http://www.speakers.nl/agenda.php?activiteit=1181

Added by alper on July 30, 2006

Interested 1