Oosterdokskade 143
Amsterdam, Noord-Holland 1011 DL

De cultuur begeeft zich in een nieuw gebied. De nieuwe media zijn niet nieuw meer en de grenzen tussen verschillende kunstdisciplines zijn zo goed als opgeheven. Realiteit en virtualiteit worden gelijkwaardig, de publieke ruimte is grenzeloos. We bevinden ons momenteel in de situatie dat de gangbare platforms van positie veranderen. De musea, de publieke omroep, de kranten en tijdschriften, maar ook vertrouwde internetsites verliezen status, terwijl andere meer tijdelijke mogelijkheden voor creatieve expressie de aandacht en het succes opeisen. Wat betekent dit voor makers en producenten van kunst en cultuur?

De cultuurmaker van tegenwoordig loert vanuit zijn computer de hele dag naar alles wat er gebeurt in de wereld. Via het bloggen, googelen en gamen creëert hij een nieuwe positie. Er ontstaat een wildgroei van nieuwe mogelijkheden voor creatieve expressie via de wereldwijde netwerken. Het Cross-gebied heeft z’n bestaansrecht bewezen! Wat wordt jouw nieuwe profiel? Waar plaats je jezelf in het medialandschap? En met wie?

De [email protected] conferentie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een dag waar gerenommeerde ontwerpers, mediaproducenten, kunstenaars en filmmakers informatie uitwisselen omtrent veranderingen en vernieuwing op het gebied van mediaproductie.

De sprekers voor deze conferentie varieren van de nieuwe Internet reporters die met bloggen en gamen verslag doen tot aan de theoretici op het gebied van economie, cultuur en overheid. Ook verschillende mediakunstenaars die met hun werk een nieuw platform creëren geven een presentatie.

Het feit dat productie en creatie steeds meer in elkaar overgaan zal een belangrijk onderwerp zijn voor de lezingen en de discussie.

Locatie Theater van ‘t Woord Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Tijd 9.30 uur – 17.00 uur
Toegang gratis
Language: english
Reserveren via [email protected] (verplicht i.v.m. beperkt aantal plaatsen)

Programma
09.30 am – Coffee
09.45 am – Opening conference by Mieke Gerritzen and Hans Maarten van den Brink
09.55 am – Introduction Koert van Mensvoort (moderator)
10.00 am – Lecture by Arjo Klamer
10.45 am – Lecture by Monique van Dusseldorp
11.30 am – Lecture by Frans Nauta
12.15 pm – Lunch

13.15 pm – PIPS:LAB with ‘DieSpace’, first active internet community for the diseased
14.00 pm – Lecture by Nathalie Jeremijenko
14.45 pm – Lecture by Ned Rossiter
15.30 pm – Lecture by Regine Debatty
16.15 pm – Lecture by Shu Lea Cheang
17.00 pm – Launch publication New Media in the Netherlands by Geert Lovink
17.15 pm – Drink & snack

Official Website: http://www.mediamatic.net/artefact-23501-en.html

Added by maartenbrinkerink on November 1, 2007