Komedieplaats 18
Antwerpen, Antwerp 2000

http://www.spitspot.be/cc.htm

Spit Spot presenteert alweer voor de zesde maal Café Cultuur: een meesterlijke mengeling van luchtige literatuur en stevige muziek. Schrijvers, muzikanten en poëten bedienen u met verve en schrijven als multidisciplinaire artiesten, soms verrassend buiten hun bekende rol, de menukaart vol. Café Cultuur is als een koffie verkeerd voor het juiste keelgat.

De line-up ziet er als volgt uit:

Tom Naegels
Naegels bewees met zijn boek Los dat hij kan schrijven met een sociaalgeëngageerde pen gedrenkt in na?ef cynisme. Niet voor niks werd hij eerder dit seizoen bekroond met de Gerard Walschapprijs.

Hugo Matthysen
Artistieke duizendpoten vertoeven graag op het podium van Café Cultuur. Hugo Matthysen leest zijn beste columns voor en trakteert het publiek daarbij op de nodige snuif humor.

Jan J. Pieterse
'Meer blauw op straat: dikkere agenten'... Als vaste presentator van Cabarestafette in Nederland is Jan J. Pieterse zeer bekend bij onze Noorderburen. Specialiteit: komische puntdichten. Bij ons is hij voor het grote publiek echter nog een nobele onbekende. Wij garanderen u: hij zal u niet ontgaan!

Mira
Singer-songwriter Mira zingt in het Nederlands en brengt nummers waar je tegelijkertijd met verstomming naar kijkt en buldert van het lachen. Deze jongedame werd dit jaar nog tweede op de Nekkawedstrijd en laat zien dat Nederlandstalige muziek tegelijk witsig, knap, mooi en geweldig schoon kan zijn.

Bo & Cesar
Het drumduo Bo Spaenc en Cesar Janssens laten zien dat slagwerk een feest voor het oor kan zijn. Cesar Janssens is de vaste drummer van Raymond Van Het Groenewoud. Bo Spaenc schrijft en speelt muziek voor onder andere HETPALEIS, Froe Froe en Hush Hush Hush.

Ronny Mosuse
Eind 2004 begon Ronny Mosuse plots in het Nederlands te zingen: knappe songs, sterke teksten en beklijvend van begin tot einde. Hij kreeg daarbij hulp van Hugo Matthysen, Herman Brusselmans, Rick De Leeuw, Bart Peeters en Frank Vander Linden. Enkele jaren geleden deed Ronny heel intiem voor Spit Spot al eens een optreden, en nu is ie terug, met meer.

Vitalski
Zes jaar al de vaste huisbewaarder, huisvader en vriend aan huis. Vitalski leidt alles in goede banen of doet althans goed alsof. Hij heeft een hoge aaibaarheidsfactor, zolang hij maar niet bijt!

Afterparty met Don Johnson & Pol Pot
Fel gesmaakt, in het unieke kader van De Foyer van de Bourla, draaien Spit Spot-residents Don Johnson en Pol Pot Café Cultuur de nacht in.

? Locatie: Bourlaschouwburg, Antwerpen
? Datum: Maandag 27 maart 2006, 20 uur
? Tickets: 12 euro / 9 euro (-25/+65)
? Reservaties: 03-224.88.44 (Toneelhuis)

Added by svandenborne on February 22, 2006

Interested 1