kleine dijk 57
diksmuide, West-Vlaanderen

Sparklehorse US
Dead Texan US
Leden: € 12.00
N-Leden: € 14.00

Wed
16.05

Sparklehorse US

Blinkend van trots hebben wij de eer u Sparklehorse aan te kondigen, die o zo fijne band van Mark Linkous, grootmeester van de perfecte rock- en popsong. Linkous carrière/leven verliep niet altijd over rozen. Na Sparklehorse’s debuutalbum Vivadixiesubmarinetransmissionplot (Capitol, 1995, met de immense radiohit Someday I’ll Treat You Good) liet hij op een haar na het leven in een mislukte zelfmoordpoging die hem bijna kreupel achter liet voor het leven. Linkous nam van dan af aan ook telkens ruimschoots de tijd om een album uit te brengen. Eind 2006 stuurde hij Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain (Capitol) op de wereld af, de vierde Sparklehorse plaat op twaalf jaar tijd en alweer een verzameling naar de keel grijpende, eenvoudige maar efficiënte parels, waarin Mark Linkous ons bijde hand neemt is in zijn eigen surreële droomwereld. Hiervoor kreeg hij de hulp van schoon volk als Tom Waits, Flaming Lips, Fennesz en Dangermouse (Gnarls Barkley). Intussen tijd zat hij ook niet stil en producete hij albums voor A Camp (met Cardigans’ Nina Persson) en Daniel Johnston.
Sparklehorse komt langs in een akoestische 3-mansbezetting, samen met Dead Texan, voor wat belooft een intimistische set te worden. Wie Mark Linkous en Scott Minor een vijftal jaar terug in de AB in stripped down format aan het werk zag weet tot welke ontroering de heren in staat zijn, door hun an sich al emotievolle songs in al hun puurheid te brengen en zo hun schoonheid alleen maar krachtiger maken. Voor het eerst zal Mark Linkous ook zijn muziek laten ondersteunen met videomateriaal. Wees er snel bij !

Dead Texan US

Dead Texan is het soloproject van Adam Wiltzie, gekend als één helft van Stars of the Lid en van groepslid van Windsor for the Derby (beide al op ons podium). Als geluidsman werkte hij ondermeer met Labradford, The Flaming Lips en Mecury Rev. Voor Dead Texan werkt Wiltzie, tegenwoordig residerend in Brussel, samen met de Griekse cineaste en videokunstenares Christina Vantoz in een artistieke synesthesie van beeld en geluid die twijfelt tussen een songcyclus en een imaginaire soundtrack. Video en muziek worden simultaan gecreëerd en ondersteunen elkaar in een onzichtbare constructie.
Wiltzie componeert met Dead Texan mini symfonieën die pure magie uitademen. De spaarzame aanwezigheid van piano en strijkers doen denken aan de soundtracks van Preisner en Delerue. Samen met de laagjes gitaar creëert hij een dromerig impressionistisch en subtiel weefsel van verfijnde, verstilde, fragiele en immens ontroerende muziek.
Dead Texan zal het podium delen met Sparklehorse.

Official Website: http://www.4ad.be/

Added by fraise on April 17, 2007

Interested 1