Uiterstegracht 142
Leiden, Zuid-Holland

Drie jaar geleden wandelde Skipper, het alias van Mike Schepers, met zijn gitaar onder zijn arm de studio van Corno Zwetsloot binnen. Met geen ander doel dan een plaat te maken om trots op te zijn. Een sober werkstuk moest het worden, zonder opsmuk, in de geest van John Sebastian, Neil Young en Nick Drake. Een goed liedje heeft immers niet veel nodig? Daar bleek zijn kersverse producer toch anders over te denken.
Want waarom zouden ze niet een beetje lol trappen in de studio? Sobere platen zijn er immers al genoeg. Aldus geschiedde. Langzaam raakte Skipper in de ban van het experiment. Zijn akoestische songs bleven het uitgangspunt maar ze werden omgetoverd tot kleurrijke avant-pop, gebruik makend van alles wat voorhanden was. Keukenkastjes werden geleegd, effectapparatuur misbruikt, speelgoedinstrumenten van zolder gehaald, en platenkasten door de sampler getrokken. Alles om dat ene bijzondere geluid te vinden.
De intensieve werkwijze wierp zijn vruchten af, zo is te horen op zijn debuut Architecture and Design. Een plaat die bijna uit zijn voegen barst van de idee├źn en waarop ambitie (Moving On), onrust (Clouds) en twijfel (Wrong Man Wrong Place) om voorrang vechten. Het album dat Skipper voor ogen had is er nooit gekomen. Maar die plaat om trots op te zijn, die ligt er.

===

De LVP (Leidse Vereniging van Popmuzikanten) organiseert 2 x per maand een concert in de Q-bus, de zaal van muziekcentrum Het Muziekhuis in Leiden. Deze concertreeks, Project 24 genaamd, is in het leven geroepen om aanstormend Leids talent een podium te geven waar zij 'hun ding kunnen doen'. Van de Project 24 concerten worden audio en video opnames gemaakt en de concerten zijn live op internet te volgen. Vanaf 20:00 uur interviews met de bandleden en rond 21.00 het concert. Meer informatie over Project 24 is te lezen op http://tsjahdata.nl/proj24/index.html
Vanaf 5 september 2008 gaat de 2e reeks van start: De avonden beginnen om 20:00 uur met de Wiebe & Sjoerd Show waarna het concert rond 21:00 uur aanvangt. Op http://www.lvp-site.nl:8000/ kan men een groot archief van jonge en oude Leidse muziek uit heden en verleden vinden.

Official Website: http://tsjahdata.nl/proj24/agenda/Bandpaginas/skipper.html

Added by wilkoe on February 1, 2009

Interested 1