Voorstraat 71
Utrecht, Utrecht 3512

20 december Simuze avond in de ACU

20 december is het dan eindelijk weer tijd voor een Simuze avond! Dit keer spelen er drie Simuze bands in het ACU te Utrecht. De bands deze avond zijn We are the Bereaved, Some Weird Sin, en NeWax:

We are the Bereaved bestaat pas sinds begin 2006, maar valt op door hun eigenzinnige stijl die soms doet denken aan een vrolijke Pedro The Lion, of zoals ze zelf zeggen; ‘they play hard rockin lovesongs for the broken hearted.’ Hun eerste (thuis opgenomen) EP werd goed ontvangen, en sindsdien wil het viertal zoveel mogelijk optreden.

Some Weird Sin is een indie rock band uit Amsterdam en omstreken. De drie leden zijn allen songwriters met elk een geheel eigen aanpak voor het schrijven van nummers. Samen smeden zij piano, drums, gitaar en twee stemmen tot een sexy en aggressief rock geluid. Denk PJ Harvey, The Kills.

neWax maakt al een aantal jaren in dezelfde line-up een mix van verschillende stijlen die eigenwijsheid ademt. Begonnen als een vrolijke ska/punk/hardcore band is neWax langzaam geëvolueerd tot een energieke muzikale fragmentatie bom waaraan af te horen is dat de bandleden zijn geboren in “the Eighties. De dansbare mengeling van new wave, punkfunk, ska en rock doet het goed op de dansvloer en bracht al vele zalen in heel Nederland aan de kook. In 2005 won de band de Nijmeegse competitie Kaf En Koren in een finale met Roosbeef en Mosqio. Ook werd neWax in dat zelfde jaar verkozen tot Local Hero in het blad Live XS. Komt dat zien!

* aanvang: 21:30 uur
* prijs 5 euro
* Waar: ACU politiek cultureel centrum Voorstraat 71
3512 AK Utrecht (www.acu.nl)

Official Website: http://www.simuze.nl/live/nieuws/?p=106

Added by maartenbrinkerink on November 22, 2006

Comments

maartenbrinkerink

Gezellig dat je er ook bij bent Marco!

prupert

ik kom eventueel ook langs