Voorstraat 66
Delft, Zuid-Holland

Voorstelling van Cilia Erens, geluidskunstenaar

"Theater de Veste presenteert dit najaar drie locatievoorstellingen, waarvan één de unieke geluidservaring ‘Silencer’ is."

Maak een reis door het geluid

In ‘SILENCER’ ervaart u het gevoel van een wereldreis enkel via het opzetten van een koptelefoon. Het geluid brengt u elke keer in een andere omgeving. Karakteristieke wereldgeluiden, zoals het opgewonden straatrumoer van een Zuid-Amerikaanse optocht en de havengeluiden van Shanghai, worden afgewisseld met het anonieme geroezemoes in een hotellobby. U herkent situaties waarin veel mensen samen zwijgen. Deze situaties voelen zo levensecht dat u vrijwel onbewust reageert. Van het knerpen van grind en het beieren van klokken krijg u de neiging om plechtig te lopen. De wereld die via uw oren binnenkomt, roept gevoelens en reacties van het hele lichaam op.

Cilia Erens, geluidskunstenaar en maker van deze unieke voorstelling, gebruikt puur dagelijks geluid als autonoom gegeven om de verbeelding aan te sturen. Kenmerkend voor haar werk is dat ze geen tekst gebruikt of haar geluid bewerkt tot een nieuwe laag. Haar concept is interdisciplinair en raakt aan beeldende kunst, theater, muziek en architectuur.

Ofwel: gewoon gaaan!

Official Website: http://www.theaterdeveste.nl

Added by Enitaeng on September 13, 2006

Interested 3