Landbergstraat 15
Delft, Zuid-Holland

Site

WORKSHOP: TOEKOMST VAN COMMUNICATIE - PLASTIC ONDER DE HUID
door Ilse van Kesteren en Gijs Bakker
woensdag 15 maart 2006, 19:30 uur
Faculteit IO
Studenten ? 15 , medewerkers en alumni ? 15 , anderen ? 30

>>> Aanmelden

DATA: Woensdag 15 en 22 maart, 19:30 - 22:30 uur
LOCATIE: Faculteit IO, ontwerpstudio 1, 2 en 3, Landbergstraat 15, Delft
KOSTEN: Studenten ? 15, niet-studenten ? 30

?Computers zullen overal zijn. We zullen continu in contact staan met miniatuur, draadloze, erg mobiele, powervolle en hoogst gepersonaliseerde apparaten die altijd in verbinding staan met elkaar. Deze computers zullen eerst op de markt komen als horloges of sieraden met de power van een personal computer of mobiele telefoon, later zullen we computers in onze kleren hebben en mogelijk ook ge?mplanteerd onder onze huid?. (Uit: Technology Forecasts)

Twee workshop-avonden met een hoog interactief karakter waarbij deelnemers zullen kennismaken met trends op communicatiegebied, de mogelijkheden met kunststoffen en waarbij ze zelf kunnen mee-ontwerpen aan de toekomst van communicatie. De eerste avond zal in het teken staan van de bovenstaande trends en legt uit hoe kunststoffen bijdragen aan onder andere het persoonlijker maken van producten. Daarnaast zullen deelnemers actief ideeën aandragen over hoe zij zien dat in de toekomst gecommuniceerd zal worden. Tijdens de tweede avond zullen de deelnemers deze ideeën omzetten in innovaties met behulp van de systematische innovatiemethodologie TRIZ (Theory of Inventive Problemsolving).

Het doel van deze avonden is om te laten zien hoe technologische ontwikkelingen invloed hebben op ons dagelijks leven maar ook om te laten zien hoe je eigen ideëen kunt identificeren, zodat deze kunnen worden vergeleken met (andere) industrieën en instituten die voor een vergelijkbaar vraagstuk succesvolle oplossingen hebben gevonden. Kunststofmaterialen vormen de rode draad tijdens de twee avonden.

Ilse van Kesteren startte na haar afstuderen aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft haar promotieonderzoek 'Materials Selection in Product Design'.

Gijs Bakker is expert in innovatie en creativiteit. Hij is medeoprichter van CREAX; gespecialiseerd in patentbeleid. Inmiddels is CREAX overgegaan in Innovative Partners (www.innovativepartners.nl)

Added by alper on January 30, 2006

Interested 1