Mekelweg 10
Delft, Zuid-Holland

Site

WORKSHOP: THE PLASTIC EXPERIENCE
door Marieke Sonneveld en Liesbeth Bonekamp
zaterdag 18 maart 2006, 12:30 uur
Cultureel Centrum Mekelweg 10, 2628 CD DELFT
Studenten ? 10 , medewerkers en alumni ? 10 , anderen ? 20

>>> Aanmelden

AANMELDING: Schrijf je in via deze website of via het Cultureel Centrum (maximaal 20 deelnemers)
LOCATIE: Cultureel Centrum, Mekelweg 10, Delft
KOSTEN: Studenten ? 10, niet-studenten ? 20

Tijdens onderzoek voor het evenement Proud Plastics (www.proudplastics. com) hebben Marieke Sonneveld en Liesbeth Bonekamp de beleving van kunststoffen in kaart gebracht en hier een ?plastic experience guide' mee ontwikkeld. Aan de hand van deze guide zullen workshopdeelnemers de verschillende kanten van materiaalbeleving ervaren. Je beleeft een materiaal altijd in een toepassing. Tijdens de workshop zullen daarom allerhande objecten aanwezig zijn om aan te voelen, ruiken, horen en naar te kijken. Deelnemers moeten zelf ook op zoek gaan en worden gevraagd om zelf kunststof producten mee te nemen. Doel van de workshop is dat deelnemers aan het eind niet alleen een overzicht hebben van de belevingsaspecten van kunststoffen, maar dit ook kunnen relateren aan eigen (zintuiglijke) ervaringen. Net als in een workshop wijnproeven: je leert er niks als je alleen naar de verhalen luistert, zonder zelf te hebben geproefd.

Marieke Sonneveld is industrieel ontwerper en als onderzoeker en docent werkzaam bij de Faculteit Industrieel ontwerpen van de TU Delft. Haar promotieonderzoek is gericht op de tactiele beleving van producten. Voorts heeft ze haar eigen bureau ?Tactile Affairs?.

Liesbeth Bonekamp is industrieel ontwerper en als partner werkzaam bij MAX Strategy by Design. Ze was initiator van Eternally Yours, waarvan Proud Plastics een demonstratieproject
was. Dit project werd later overgenomen door MAX (www.proudplastics.com).

uit de reeks materialenreeks: plastic

Added by alper on January 30, 2006

Interested 1