Burgwal 45 t/m 49
Delft, Zuid-Holland

Site

Toegang gratis, geen aanmelding nodig

Plastic kan in onze ogen onbeduidend lijken, waarschijnlijk omdat we het overal terugvinden. Zoals de negentiende eeuw gekenmerkt werd door stoom en staal, zo is plastic het symbool van de naoorlogse periode. Plastic is synoniem met goedkope productie en tijdelijk gebruik: ?wegwerpmateriaal?. Zou de consumptiemaatschappij hebben bestaan zonder plastic? Plastic werd het symbool voor een leven vol gemak en vooruitgang. Zo kwamen o.a. plastic meubels beschikbaar voor kleine beurzen, licht, stevig, stapelbaar en onmiskenbaar modern. De wereld veranderde en de westerse consument wilde dolgraag mee veranderen.

In het plastic design onderscheidt Philippe Decelle vier perioden: Ato-stijl (1945-1960); Pop-periode waarin zich de eerste rijpheid van het plasticdesign voltrok (1960-1973); Geboorte van de Ecologie onder invloed van de olie-crisis (1973-1987) en het Post-Modernisme (1987-2002). Aan de hand van kunstwerken, design en gebruiksvoorwerpen zal hij vertellen over het belang van en de relaties tussen plastic en de kunst, de intellectuelen en de industriële wereld?

Philippe Decelle is kunstenaar, verzamelaar, 'burgelijk ingenieur' en eigenaar vam jet privé-museum Het Plasticarium te Brussel met een unieke verzameling plastic van 1960 tot nu.

Added by alper on January 30, 2006

Interested 1