Vesteplein 1
Delft, Zuid-Holland

Site

Wetenschap = Theater

Studenten ? 6 , medewerkers en alumni ? 8 , anderen ? 10

geen aanmelding nodig

KAARTVERKOOP: Via Theater de Veste, 015 - 212 13 12

In toenemende mate is technologie de motor achter veranderingen in onze cultuur. Zo hebben mobieltjes en het world-wide-web binnen een decennium voor geheel andere gewoonten en lifestyle gezorgd. En toch, technologie bevindt zich niet in een archimedisch punt van waaruit de wereld wordt geleid. De cultuur heeft ook een grote invloed op technologie. Al was het maar omdat achter technische wetenschappers gewone mensen van vlees en bloed schuilgaan, die gevormd zijn door de hen omringende cultuur in het algemeen en de eigen cultuur, of beter levensgeschiedenis, in het bijzonder.

Eigenaardige en -zinnige wetenschappers van de TU Delft spelen in op deze wisselwerking tussen wetenschap en cultuur. In een theatrale setting zal interviewer Kees Driehuis (Per seconde wijzer en voorheen NOVA) hun culturele drijfveren blootleggen aan de hand van de trias inspiratie, fascinatie en frustratie. De interviews worden rijkelijk gelardeerd met beeld- en geluidfragmenten die de ge?nterviewden zelf hebben uitgekozen.

Theater is expressie. In dit programma drukken wetenschappers zich uit in woord, beeld en gebaar. Wetenschap = Theater! De reeks wordt geopend door Frits Bolkestein.

Frits Bolkestein is voor drie jaar benoemd als hoogleraar ?Intellectuele Grondslagen van Politieke Ontwikkelingen? in Delft en Leiden. Na zijn studie wiskunde, filosofie en Grieks en later rechten nam zijn carri?re een aanvang bij Shell waar hij 16 jaar werkte. Kort daarna kwam hij in de Tweede Kamer voor de VVD. Hij was enige tijd staatssecretaris voor buitenlandse handel en later minister van Defensie. Hij eindigde als Eurocommissaris voor Interne Markt en Belastingen. Om het debat te stimuleren heeft Frits in zijn politieke carri?re de nodige relletjes veroorzaakt.
Zijn hoogleraarschap gebruikt hij voor het onderzoeken van de rol van intellectuelen op politieke ontwikkelingen, zijn levenslange fascinatie. Voor Studium Generale gaf hij eind vorig jaar een samenvattende lezing over zijn eerste collegereeks de Intelligentsia van Rusland in de periode 1825 - 1875. Onlangs is hij begonnen met de collegereeks de Ideologie├źn in het Interbellum.

Added by alper on January 30, 2006

Interested 1