Uiterstegracht 142
Leiden, Zuid-Holland

Settuno is voortgekomen uit de band Headroom, die in 2004 werd opgericht. Na het uitbrengen van de eerste Headroom EP (Watching Venus) en heel wat podiumplezier en ervaring rijker, besloten drie van de vijf leden rond juni 2007 de bandnaam te veranderen en verder te gaan als Settuno.
Settuno is meteen aan een vernieuwd eigen repertoire gaan bouwen en heeft onderweg gelukkig een nieuwe gitarist en zangeres opgepikt. Voor de zes-snaar werd na een korte zoektocht Dirk Stoop gevonden en Settuno kon weer een tandje bijzetten. Na wat instrumentale try-outs bleek het publiek de muziek erg goed te ontvangen en kort daarna leverde ook de lange zoektocht naar de onmisbare vocale inbreng eindelijk resultaat op: vanaf september 2007 werkt Settuno in de huidige bezetting en mogen publiek en band genieten van het stemgeluid van Janneke van der Meer.
Op dit moment legt Settuno de laatste hand aan haar eerste EP: “Primo”. Uiteindelijk moet dit leiden tot de productie van een langspeler, waarvan we hopen dat die binnen een jaar voltooid is. Tot die tijd willen we spelen, spelen, spelen, en iedereen mag met ons mee uit zijn dak! Als jullie het toch willen weten voordat je durft te komen luisteren: Onze muziek is te omschrijven als Loungy Jazz/Rock met een onmisbare dressing van Funk en Soul.

Settuno is: Janneke van der Meer – Zang, Dirk Stoop – Gitaar, Brian Doove – Toetsen, Jules Stoop – Bas, Ciro Palma – Drums

===

De LVP (Leidse Vereniging van Popmuzikanten) organiseert 2 x per maand een concert in de Q-bus, de zaal van muziekcentrum Het Muziekhuis in Leiden. Deze concertreeks, Project 24 genaamd, is in het leven geroepen om aanstormend Leids talent een podium te geven waar zij 'hun ding kunnen doen'. Van de Project 24 concerten worden audio en video opnames gemaakt en de concerten zijn live op internet te volgen. Vanaf 20:00 uur interviews met de bandleden en rond 21.00 het concert. Meer informatie over Project 24 is te lezen op http://tsjahdata.nl/proj24/index.html
Vanaf 5 september 2008 gaat de 2e reeks van start: De avonden beginnen om 20:00 uur met de Wiebe & Sjoerd Show waarna het concert rond 21:00 uur aanvangt. Op http://www.lvp-site.nl:8000/ kan men een groot archief van jonge en oude Leidse muziek uit heden en verleden vinden.

Official Website: http://tsjahdata.nl/proj24/agenda/Bandpaginas/settuno.html

Added by wilkoe on February 1, 2009

Comments

jules_stoop

Luister hier naar Settuno's muziek :)
http://www.soundclick.com/settuno

Interested 2