Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Noord-Holland 1017

Het tweejaarlijkse filmfestival van de recente Spaanse film, Semana de Cine Español, gaat komend voorjaar van woensdag 2 tot en met woensdag 16 mei weer plaatsvinden in Melkweg Cinema. De derde editie van het succesvolle filmfestival brengt ook dit jaar Spaanse films van jong talent, arthouse cinema, documentaires en typisch Spaanse relatiekomedies. In eerdere edities stonden films van Julio Medem, Alejandro Amenábar en Pedro Almodóvar op het programma. Van familiedrama’s tot maatschappijkritische films passeren de Spaanse revue in de Melkweg Cinema.
Gedurende twee weken toont Semana de Cine Español nieuwe Spaanse films die in Nederland nog niet zijn uitgebracht. Aan de programmering wordt momenteel hard gewerkt, waarover begin 2007 meer over zal worden bericht. Wel staat vast dat naast films ook de randprogrammering weer veelvuldig zal zijn. Er worden enkele regisseurs uitgenodigd om hun film te introduceren. Ook de Spaanse lekkernijen mogen in het Melkweg café en theehuis niet ontbreken. En natuurlijk zal de wekelijkse latin fiesta ¿QUE PASA? niet ontbreken in het festival.

De Spaanse zon en het temperament zijn tijdens Semana de Cine Español 2007 van woensdag 2 t/m woensdag 16 mei in de Melkweg Cinema te Amsterdam te vinden.

Official Website: http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp?language=nederlands&batchno=10&offset=108&artikelid=35577&disciplineid=events&agendaitemid=35576

Added by alper on December 28, 2006

Interested 1