Zwartezustersstraat 34
gent, Oost-Vlaanderen 9000

MACHINEFABRIEK feat. SOCCER COMMITTEE [nl]
JEROEN VANDESANDE [b]
O.M.S.-N.M.A. [b]
GOGHAL [b]
PUDDLE PARADE [de]
R.O.T. [b]
Zat 21 juli 2007, Witte Zaal, Gent (20:00 | 5 E)
MACHINEFABRIEK is het elektroakoestisch wonderkind uit Arnhem. Met gitaar en computer -vaak aangevuld met andere variabele instrumenten- bouwt deze jonge Nederlander melancholische klanklandschappen, po√ętische dronetapijten of dromerige geluidssculpturen. U kiest maar ... Voor de gelegenheid wordt hij hier bijgestaan door Soccer Committee.

SOCCER COMMITTEE is Mariska Baars, een van Nederlands meest bijzondere meisjesvrouwen. Stem, gitaar en stilte vechten in haar muziek constant om de aadacht. Onlangs verscheen op het Gentse Morc records haar intrigerende debuut-cd. Op Salmonella laten we haar met plezier knutselen met de stilte van de Witte Zaal."

O.M.S.-N.M.A. is het project van Andy Eeckhout waarin hij experimentele elektronica, elktroakoestische muziek, noise en dark ambient met elkaar vermengt. zijn composities zijn gebaseerd op field recordings en analoge modulatie. live komt er echter voor een groot stuk improvisatie bij kijken.

GOGHAL is een Gentse jongeheer die met geluid experimenteert en uitkomt bij brokken herrie, ferme lappen noise en andere psynoniemen voor irritante laptopmuziek.

JEROEN VANDESANDE ruilde zijn groep The Bony King of Nowhere in voor zijn solocarrière waarmee hij avontuurlijkere wateren bevaart. Hij was met zijn laptopexcursies al eerder te bewonderen in de Witte Zaal als opener voor Jessica Rylan, waar hij voor velen een nieuwe ontdekking was. Voer voor Salmonella dus ...

R.O.T. oftewel nog geluidsimprovisaties, zij het met een line-up die schommelt tussen drie en zes muzikanten en met vaak zelfgemaakte of verbouwde instrumenten, alternatieve geluidsbronnen en toeval en ruimte als extra groepsleden. Een heel organisch wezen dat altijd voor spectaculaire geluidsbeleving zorgt.

Official Website: http://www.kraak.net/nl/events.php

Added by LN on June 26, 2007

Interested 2