Helling 7
Utrecht, Utrecht 3523 CB

Vrijdag 16 januari vindt een uniek concert van het internationale gezelschap The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble plaats in Tivoli de Helling, Utrecht. Bandleden uit Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland komen bij elkaar voor een try-out voor Noorderslag en de presentatie van hun nieuwe ‘Mutations’ EP.

Rebeltronics is de banner waaronder de avond plaatsvindt. De bassist en pianist van The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Jason – Bong-Ra – Kohnen, presenteert samen met Westrum al een aantal edities Rebeltronics waar nieuwe en experimentele muziek centraal staat. The Kilimanjaro Darkjazz ensemble bevindt zich sfeervol tussen Angelo Badalamenti, Cinematic Orchestra en Amon Tobin op bezoek bij Miles Davis.
Na het concert is het tot een uur of vijf breakcore en dubstep wat de klok slaat. Grime-core van Ebola die zich verder weinig van stijlvastheid aantrekt, maar vol voor dansvloergekte gaat. Ontmoet de drum-n-bassy dubstep van Broken Note onder het motto: “if it ain’t broke, break it!”. Met verder voer voor de dansvoeten in de vorm van King Cannibal; “heavy as fuck tech dancehall” en natuurlijk de eigen DJ Murstew achter de decks.

King Cannibal (Ninja Tune, UK) http://www.myspace.com/kingcannibal
Ebola (Wrong Music, UK) http://www.myspace.com/ebolawrongmusic
Broken Note (Ruff / Peace Off, UK) http://www.myspace.com/brokennoteuk
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (Planet Mu / NL/UK/FR) http://www.myspace.com/tkde
Murstew (Rebeltronics, NL)

Official Website: http://www.terminal.nl/tivoli2005/content/detail.asp?produktie_id=3212

Added by breun on December 18, 2008

Interested 2