Avenija Dubrovnik 16
Zagreb, Grad Zagreb 10000

Informatika u turizmu

Konferencija “PRimjena.com: Informatika u turizmu” na kojoj će se okupiti domaća stručna elita iz ICT industrije te predstavnici domaćih turističkih poslovnih subjekata – hotelijera, turističkih agencija te prijevoznika održat će se 02. travnja 2009. godine.

Cilj konferencije je pokazati mogućnosti te educirati o potencijalima ICT tehnologija u svrhu bolje promocije poboljšanja procesa, povećanja prihoda te veće kvalitete usluge.

Ova će rješenja omogućiti domaćoj turističkoj industriji da bude konkurentnija, profitabilnija te da jednostavnije prebrodi izazove koje donosi sadašnja ekonomska situacija.
Turizam, recesija i informatika

Turizam je najveća hrvatska industrija, koja je u 2008. godini prihodovala 7 milijardi eura sa 11 milijuna turista (povećanje od 1%) i uz povećanje broja noćenja za 2%.

Je li vrijeme za promjene u poslovanju?
Recesija, svjetska financijska kriza te sve veća kompetitivnost svjetskih turističkih odredišta nalažu potrebe povećanja konkurentnosti domaće turističke industrije, ne samo kroz kvalitetniju turističku ponudu već i kroz optimiziranje i povećanje efikasnosti poslovanja te kvalitetniju podršku poslovnim procesima, uz razvoj novih usluga, s ciljem povećanja profita u odnosu na ostvareni prihod.

Naravno, želimo i veću dostupnost informacija koja će potencijalnim inozemnim gostima povećati atraktivnost Hrvatske kao turističke destinacije, a time povećati konkurentnost domaćeg turizma!

Ovi se ciljevi mogu postići uvođenjem različitih informatičkih tehnologija u tvrtke koje su uključene u turističku ponudu, prvenstveno turističkim agencijama, hotelima i prijevoznicima.
Zašto treba reagirati?

Kako je i svjetska turistička ponuda tijekom posljednjih godina konstantno bilježila rast prodaje, ali sa sve većom tržišnom utakmicom te rastućim troškovima prihodi su posljednjih godina stagnirali. Ulaskom svjetske ekonomije u recesiju pa i u financijsku krizu prihod predstojeće turističke sezone mogao bi biti smanjen, po nekim predviđanjima čak do 20% na svjetskoj razini.

Kod nas se u ovom trenutku ne vide veliki padovi narudžbi, no moramo razmišljati kako dodatno povećati konkurentnost te iskoristiti trenutnu pozitivnu politiku aktivnog promicanja hrvatskog turizma u inozemstvu.
Imamo li izlaz iz situacije?

Možda. Ulaganje Republike Hrvatske u promociju turističke industrije svakako će pomoći informiranosti turista o Hrvatskoj, ali koliko ćemo povećati stvarnu posjećenost ovisi o dva čimbenika koja će hrvatski turizam pozicionirati na svjetskoj turističkoj karti:

* kvaliteti informacija do kojih potencijalni gost može doći korištenjem najdostupnijeg medija: Interneta
* kvaliteti ponude i razini usluga koje ćemo ponuditi

Može li se Hrvatska natjecati sa visokorazvijenim turističkim odredištima? Zapravo može!
Vjerujemo da se implementacijom naprednih rješenja može povećati efikasnost poslovanja, doći do novih kupaca te do kvalitetnijih kupaca, omogućiti veća zarada od postojećih te povećati profit sa istim resursima.
Kome je namijenjena "PRimjena"?

Konferencija je namijenjena:

članovima uprava hotela, prijevoznika te agencija
koji osmišljavaju strategije djelovanja i razvoja svojih tvrtki
informatičarima
u poduzećima hotelske industrije, kako bi se upoznali sa modernim tehnološkim trendovima i rješenjima
marketingu i prodaji u turizmu
kako bi stekli uvid u trendove i alate koji im već jesu ili će im biti na raspolaganju za što kvalitetniju promociju i prodaju
turističkim zajednicama
koje će steći pregled mogućnosti kojima se i njihova odredišta mogu kvalitetnije predstaviti kao vrhunska turistička odredišta

Official Website: http://turizam.primjena.com/

Added by BerislavLopac on March 20, 2009

Interested 1