Ruitenberglaan 26
Arnhem, Gelderland 6826 CC

Op maandagavond 28 september is minister Jaqueline Cramer de wervelende presentator van de Greenovator-tour. Zij presenteert in een anderhalf uur durend programma een reeks van duurzaamheidactiviteiten van studenten, docenten, afgestudeerden van de HAN en van jonge duurzame bedrijven in de regio.

Dit vindt plaats in de aula van de Faculteit Techniek, Ruitenberglaan 26 in Arnhem, van 20.30 tot 22.00 uur. Aanmelden voor de Greenovator-tour kan via: [email protected].

De Greenovator-tour van minister Cramer gaat langs universiteiten en hogescholen van Nederland. De HAN is de tweede pleisterplaats en de eerste hogeschool, omdat de HAN duurzaamheid tot speerpunt van haar hobo-onderwijs en haar bedrijfsvoering heeft benoemd.

Doel van de Greenovator-tour is om onder studenten en docenten van de HAN een bewustzijn te creëren dat duurzaamheid een plek kan hebben in ieders manier van denken en doen. Om Groene Innovatie te bevorderen bij afstudeeropdrachten, stages of projecten. En om een duurzaam netwerk te bouwen van studenten, docenten en ondernemers in de regio.

Minister Cramer gaat in een 'televisieachtige' setting studenten en ondernemers interviewen over duurzaamheid.

Zij interviewt 3 categorieën:
1. jonge duurzame ondernemers, studerend/afgestudeerd aan de HAN.
Bijvoorbeeld de studenten die de TukTuk wedstrijd in India gewonnen hebben, omdat ze de meest energiezuinige motor hebben ontwikkeld, zie: http://specials.han.nl/focus/duurzaamheid/content/actueel/nieuws/winnaars-tuktuk-battle-ga/index.xml
En een student die Altramotive heeft opgericht: een bedrijf dat pragmatische oplossingen levert om schonere en zuinige voertuigen op de weg te krijgen.

2. meer gevestigde duurzame ondernemers, zoals Jan Willem van de Groep, projectleider 0-energiewoningen in de Achterhoek en Henk van Houtum, algemeen directeur Van Houtum papier.

3. studenten van de HAN, die iets vertellen over duurzaam ondernemen.

Aan het woord komen Civiele Techniek studenten met hun afstudeerwerk "Brug naar Duurzaamheid" die bij de Bouw & Civiel Award van Vitae de eerste prijs gewonnen hebben.
Zie: http://specials.han.nl/focus/duurzaamheid/content/actueel/nieuws/han-project-brug-naar-duu/index.xml

Verder interviewt Cramer Gerard Berendsen. Lector Total Quality Mangement over DOSIT: duurzaam ondernemen door Selectie van Innovatieve Technologieën.

Zie: http://www.han.nl/start/graduate-school/over-graduate-school/aan-het-woord/lectoren/emr/berendsen/

Drie studenten doen een pitch: ze moeten ieder in 2 minuten de zaal overtuigen van een duurzaam product wat ze ontwikkeld hebben.
Bijvoorbeeld Erik de Mol die de auto showt die 1 op 100 rijdt. En Lienke Clijssen presenteert haar ideeën over een duurzame verpleegkamer.
De HAN student Michaela Hogenboom, jeugdvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling bij de VN leest een column voor.

Added by Hans Mestrum on September 16, 2009