Ganzenmarkt 14
Utrecht, Utrecht 3512

Al een aantal jaren doet het reizend festival de Popronde Utrecht aan. Een avond lang gratis bandjes op veel verschillende plekken in de stad. Niet alleen de podia van Utrecht doen mee, maar vooral ook veel caf├ęs. In samenwerking met Distorted Channels presenteert Theater Kikker vanavond twee acts in de kleine zaal, die gezellig aangekleed zal zijn met een bar en tafeltjes.
Djurre de Haan is de man achter awkward i, een van oorsprong Groningse singer/songwriter, maar sinds kort opererend vanuit Amsterdam. De Haan haalt zijn inspiratie bij acts als Elliott Smith, Daniel Johnston en Timesbold. Prachtige, melancholische muziek voor een kil herfstavondje. Warm je dus aan de mahoniehouten klanken van deze talentvolle jongeman, van wie we nog veel mogen verwachten.
In het tweede programmaonderdeel spelen Maniacs of Noise en Unyx. Maniacs of Noise is Jeroen Tel, die vroeger de geluiden bij veel computerspelletjes componeerde. Met zijn Commodore 64 maakt hij vrolijke en dansbare 8-bit muziek. Afsluiter Unyx maakte eind jaren '90 nog breakbeat voor het Djaz-label, maar brengt sinds een aantal jaar andere muziek. Vanavond een set van minimale electronix die evolueert tot compromisloze breakcore. Een betere opwarmer voor de afterparty in Ekko is er niet!

Toegang: gratis.

Official Website: http://www.popronde.nl

Added by nieske on September 24, 2006

Comments

breun

Afterparty met o.a. About: http://upcoming.org/event/96707/

breun

Zie http://www.popronde.nl/2006/steden/index.asp?cityId=7 voor overzicht van het Utrechtse programma.

awkward i: 21:30 (Kikker)
Maniacs of Noise: 23:30 (Kikker)
Unyx: 0:00 (Kikker)

About begint pas om 1:30 in EKKO.

prupert

De Popronde is het eerste echte Group180*-event, met soep en broodjes vooraf bij Pim thuis.

U bent welkom vanaf 18:30 (later mag natuurlijk ook) at Pim's.

* http://upcoming.org/group/180/