Dragsgatan
Norrköping, Ostergotland

Årets andra Pompom i parken är på gång den 22 juli 2006. I Folkets park (NKPG) kommer vi att bjuda på ett brett spektrum av elektronisk musik. Ta med picknickfilten njut med oss i det gröna. Vid dåligt väder kommer vi som vanligt flytta in evenemanget till Kulturkammaren.

1500-1600 My Appelgren (Electronica - NEMCOM)
1600-1700 Erland Marckwort (Minimal Techno - Chic Sounds)
1700-1800 Petri K (Detroit Techno/House)
1800-1830 ioeb (Subtronica, LIVE!)
1830-1930 Ayahuasca (Goatrance - EarthDome)
1930-2030 Gresse & Frosche (House - Spånka NKPG)
2030-2130 Tectonic (Drum n Bass, Conscious)

Programmet öppnas av My Appelgren, mångårig medlem i Nemcom och uppskattad för sitt musikurval. Hon presenterar en resa genom electronica - musikriktningen som mest förknippas med experimentella tongånger. Största kännetecknet är nog att bastrummorna inte alltid har rak 4/4-takt och att det finns massor med ljud och nyanser i ljudbilden som kan öppna nya dimensioner hos lyssnaren. My säger själv: "Jag spelar mestadels melodisk electronika och electropop så som Plaid, Cocorosie, Múm, Björk mfl. Mina set passar dig som uppskattar melodier och intressanta detaljer i musiken framför monotona beats och loopar."

Nästa gäst bakom skivspelaren är Erland Marckwort, en aktiv medlem i NEMCOM och i dj- och producentföreningen Contraction (www.contraction.se), som du säkert har sett på både den ena och andra festen i Linköping och Norrköping eller kanske på Monday Bar-kryssningen. Erland kommer att bjuda på en timma minimal techno med gungande beat, som till och från kompletteras med en mer melodisk atmosfär. Just nu är han skivaktuell med sitt andra släpp på Chic Sounds.

Petri K, bl a stam-dj på "Gu'ske'lov'", kommer att spela en
Detroitinfluerad elektronisk musik med rötter i soul och jazz. Allt i olika tempo: Jay Dee, Carl Craig, Theo Parrish etc. Kort sagt en bra partystämmning vid femtiden.

Under följande halvtimma stänger vi av alla skivspelare och låter ioeb, självtitulerad subtronicans fader, skapa musik med hjälp av sin dator. ioeb glider i sin ljudbild mellan electro & pop kombinerad med frustrerande episka utspel i brusvärldar. Människan dyker sakta in i maskinernas värld med all dess konsekvenser. Det blir en musikalisk resa som presenterar genren pop/break/drumnbass-funk/industri/idm/electronica tillsammans med en brusfylld ljudmatta.

Ayahuasca började sin karriär '01, efter att ha arrangerat ravefester sedan '99 under namnet EarthDome. DJ Ayahuasca spelar den melodiska formen av trance som kallas Goatrance. Det är en tidlös form av psy-trance som innehåller mycket av den själ som dagens serieproducerade musik har tappat. Än idag spelar Ayahuasca på ideell basis, trots en stor efterfrågan. Det är en principsak att spela idéellt.. De fester jag arrangerar hålls även de alltid idéella.,
säger han. Ja, varför ska glädjespridning kosta överhuvudtaget?

Nästa DJ:s i båset blir Frosche och Gresse, där Gresse är känd som GuSkeLov-stam-DJ och tillsammans utgör de 50% av Spånka NKPG. Under en hel timme remenizar de gamla favvos som de själva säger har betytt mycket för deras musikaliska skapande. Det kan vara allt, från house och techno till soul i varje fall en känsloladdad resa igenom musikhistorien.

Sista artisten för kvällen blir Tectonic, en DJ och producent från Linköping som sedan flera år tillbaka är väldig aktiv inom den svenska Drum'n'Bass scenen. I hans portfolio finns flera internationella samt nationella spelningar och ett flertal skivsläpp på olika bolag.
DrumnBass är en musikstil som har sina rötter i bl a Jazz, men som under senare tiden har fått influencer från trance, electro och experimentella stilar. Musiken kännetecknas av ett högt tempo och en ojämn bas, som ändå går i en sorts större loop, och väldigt kraftfulla djupa basgångar. Det speciella med Tectonics musikurval är att han oftast presentera en väldigt spännande musikalisk resa igenom
Neurofunk-subgenren - det blir massor med spännande synthljud kombinerad med drivande bass-trummor. Men vem vet? Kanske blir det nånting helt annorlunda? Kom till parken och lyssna själv!

Official Website: http://www.nemcom.nu/fester.php?festid=350&sida=3&page=1

Added by moonhouse on July 22, 2006

Interested 1