Neveritaweg 15
Amsterdam, Noord-Holland

14de OVER HET IJ FESTIVAL ? 6 t/m 16 juli 2006

Het 13e Over het IJ Festival in 2005 heeft onze verwachtingen overtroffen. Een recordaantal van ruim 20.000 bezoekers bezocht de theatervoorstellingen, de kunstroute en de concerten op het muziek podium.

Over het IJ Festival zal ook in 2006 grote namen afwisselen met producties van jonge makers op bijzondere locaties. Opnieuw presenteren we een aantal bijzondere locatieprojecten die niet elders te zien zijn.

Naast gezelschappen als Dogtroep en Hans Hof Ensemble, krijgt aanstormend talent een plaats op de werf. Zo verwelkomen we de Heiploeg en Anne Rooschüz en Andreas Bachmair. Ook nieuwe producties van Jetse Batelaan, Gienke Deuten en Bram de Goeij en Boukje Schweigman zullen op de NDSM-werf te zien zijn. Verder ook jonge gezelschapen als 't Woud Ensemble en Polly Maggoo. De Zeecontainers met voorstellingen op de vierkante meter keren dit jaar terug evenals Het Volksoperahuis die de Zeeuwse Nachten deel 2 op de werf gaat ontwikkelen en Annette Hildebrand met een nieuwe productie over Frida, de donkere zangeres van Abba. Beeldende kunst, in 2005 een nieuw festivalonderdeel met een route van zes projecten, blijft een vast onderdeel dat in de komende jaren wordt uitgebreid. Nieuw is de familieprogrammering: Over het IJ start in 2006 met familievoorstellingen op locatie met onder andere theatergroep Max.

Heb je al zin om je zomerse weken op de NSDM-werf door te brengen? Houd onze site in de gaten want binnenkort staat hier nog meer over het programma!

Tot ziens bij Over het IJ Festival
Namens het team van Over het IJ Festival,

Lode van Piggelen
Artistiek directeur

Official Website: http://www.overhetij.nl/

Added by alper on May 18, 2006

Interested 1