Berkenbosch Blokstraat 9
Den Haag, Zuid-Holland 2586 HD

Eind van de eerwraak, begin van de rechtstaat



Regie Johan Doesburg Met Mark Rietman, Marie-Louise Stheins, Thomas de Bres, Bien De Moor, Antoinette Jelgersma, Hans Hoes, Pieter van der Sman, Vincent Linthorst, Dennis Rudge, Esther Scheldwacht, Maike Meijer, Marjolein Ley, Lize van Olden e.a. Vertaling en bewerking Janine Brogt Decor Tom Schenk Licht Niek Kortekaas Choreografie Betsy Torenbos Muziek Donskoy, bestaande uit Daniel Cross: compositie, muziekregie Floris van Bergeijk: compositie, toetsen Jelte Heringa: compositie, toetsen

Een weergaloos spannend, klassiek epos uit de Griekse oudheid over de opkomst en ondergang van een machtige koningsdynastie. Ambitie, wraak en vergelding teisteren het geslacht van Agamemnon en zorgen dat het noodlot onafwendbaar zijn loop neemt.

De Oresteia vertelt het verhaal van hoe een vader zijn dochter laat doden, hoe de moeder wraak neemt door de vader te vermoorden, en hoe tenslotte de zoon het familiedrama beslecht door op zijn beurt tot moord over te gaan. Een treurig verhaal, bezongen en beweend door een koor, een verhaal van moord op moord, en wraak op wraak.

De trilogie De Oresteia bestaat uit de afzonderlijke tragedies Agamemnon, Het Dodenoffer en De Eumeniden. Geschreven door de dichter Aischylos in een strak ritme van jambische verzen, vormt De Oresteia ??n van de oudste toneelteksten, die in 458 voor Christus voor het eerst werd opgevoerd.

Official Website: http://www.oresteia.nl/

Added by jip on May 14, 2006

Interested 1